(Last Updated On: July 14, 2018)

Surse politice au declarat pentru presa centrală că până joia viitoare este posibil ca Guvernul să dea Ordonanță de Urgență pe Codurile penale pentru ca Liviu Dragnea să scape de condamnările penale. În acest sens, liderii PSD au început să vorbească din nou de măriri de pensii, pentru a avea susținerea electoratului în cazul în care se va pune problema plecării de la Guvernare. Cei de la PSD vor să dea Ordonanța pe Coduri dar să rămână apoi și la Guvernare.

Vineri seara, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că legea pensiilor va intra din septembrie în dezbaterea parlamentară.
Toată lumea va putea să-şi spună punctul de vedere pe lege, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă sau să ceară anumite modificări.

Ministrul Muncii anunță noi măriri de pensii: Facultatea, masteratul, armata și doctoratul vor fi considerate vechime în muncă 1

“Va intra din septembrie în dezbatere parlamentară fără niciun fel de dubiu. Noi va trebui să-l ţinem o lună de zile în dezbatere publică, pentru că este un proiect al Guvernului. Sigur că va fi probabil mai mult de o lună de zile pentru că vom ieşi în această vară cu el. Toată lumea poate să-şi spună punctul de vedere pe legea aceasta a pensiilor, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă la această lege, să solicite anumite modificări”, a spus Olguţa Vasilescu, citată de Observator Tv.

În plus, ministrul Muncii a precizat că cei care au făcut facultatea, masteratul și doctoratul la cursuri de zi, precum și cei care au efectuat stagiul militar, vor beneficia de un avantaj. Perioadele de studii și armata vor fi considerate vechime în muncă.

”În primăvara anului viitor, pensiile vor crește din nou. Punctul de pensie va urca la 1.250, de la 1.100 cât e acum, de la 1 iulie. Vor urma și o serii de corecții. Se va pune armata, masteratul și facultatea care a fost făcută la cursuri de zi, precum și doctoratul.”, a spus Lia Olguța Vasilescu, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul a anunțat că Legea Pensiilor va fi votată la sfârșitul acestui an.

“Pensiile s-au mărit de la 1 iulie. S-au convins cu toții că nu am mințit cu nimic și că respectăm întru totul programul de guvernare. Exact la datele în care scrie programul de guvernare s-au majorat pensiile de fiecare dată, nu a existat niciun fel de problemă la plata pensiilor și insist să spun, tocmai pentru că președintele a lăsat în spațiul public o nebuloasă că ar putea să nu se plătească pensiile.

Ministrul Muncii spune că România are 5,2 milioane de pensionari. “La pensiile speciale avem în jur de 200.000 de pensionari care provin din Armată și din Poliție și în jur de 8.000 de pensionari care provin din celălalte structuri – grefieri, magistrați.

Pensiile pe contributivitate au crescut cu 10% și au mai crescut cu 25% aproximativ pensiile minim garantate. În momentul în care noi am intrat la guvernare, aceste pensii erau la 400 de lei, apoi au crescut la 520 anul trecut și anul acesta au ajuns la 640 de lei.

Am avut un act normativ prin care am impus, în primul rând, ca toate pensiile să fie plătite până în data de 15 pentru că până acum erau tot felul de sincope cu Poșta, care să zicem că rămânea vreo 2 zile fără lichidități și ajungea peste două zile cu banii la oameni acasă.

Ori pentru ei era destul de complicat, pentru că foarte mulți dintre pensionari își drămuiesc pensia pe fiecare zi. Și atunci am stabilit niște condiții foarte drastice și pentru ordonatorii de credite, și pentru cei de la Poștă, că nu mai au voie sub nicio formă să depășească data de 15 a fiecărei luni și am reușit din luna iulie să plătim toate pensiile, cu Poșta, la această dată.