(Last Updated On: July 12, 2018)

Majoritatea românilor așteaptă un politician salvator, nu a trecut de faza „tătucului”. Marius Popa propune altceva: „ haideți să ne zâmbim unii altora, să ne vorbim frumos, să ne ascultăm, să încercăm să ne ajutăm, să discutăm, să negociem blând, să căutăm soluții……”

Marius Popa: „Eu cred că românii nu au trăit niciodată “bine”. Indiferent de guvernări, “statul” nu a fost niciodată prietenos cu oamenii ci s-a comportat ca un patron care-și abuzează angajații, știind că ei nu au nicio altă opțiune decât aceea de a se supune.

Marius Popa:  „Eu cred că românii nu au trăit niciodată “bine”. Indiferent de guvernări ... Vrem să avem un “sistem” care să fie prietenos cu noi? Paradoxal, este extrem de simplu: haideți să ne zâmbim unii altora, să ne...” 1

Mi-am făcut firmă în 2007 și nu am fost niciodată “angajat” ci doar propriul meu șef. Mi-am plătit mereu la zi taxele la stat și ratele la bancă, chiar dacă asta însemna să rămân “student” – adică lefter. La toate greutățile pe care le-am întâmpinat și care, slavă Domnului, nu au fost deloc puține, “statul” punea mereu câte o bombonică pe colivă. Ba se schimba legea nu știu care, ba trebuia să plătesc alte taxe decât luna trecută, ba se schimba Codul Fiscal, ba una – ba alta…

În permanență m-am simțit “hăituit” de stat, ca un vinovat care trebuie să plătească la nesfârșit prețul că nu s-a angajat și el undeva la “stat” și să aștepte cuminte salariul care vine oricum…

A fost bine când a guvernat PSD? Nu! A fost bine când a guvernat PDL? Nu. A fost bine când au guvernat PSD și PNL împreună? Nu.

Dar oare de ce?

Eu cred că NOI TOȚI avem o problemă de mentalitate. Și până nu o vom schimba, vom fi mereu sclavii sistemului, indiferent de cine va fi la guvernare. Pentru că, până la urmă, NOI SUNTEM SISTEMUL! Noi suntem cel care îngreunează viața celuilalt și noi suntem cel căruia altul îi îngreunează viața.

Și marea problemă de mentalitate este că nu credem în noi înșine ca nație, nu credem că acțiunile noastre mici – ale fiecăruia dintre noi – fac diferența, nu ne zâmbim suficient unul celuilalt, nu vorbim frumos unul cu celălat, nu ne ascultăm suficient unul pe celălat, nu ne dăm atenție unul celuilalt. Și tot ALTCINEVA este de vină! Tot cerem “să se facă” și tot cerem “să fim salvați”. De cine? De “statul paralel”, de Soroș, de “servicii”, de Rusia, de America, de NATO?

Nu! De fapt, noi vrem să fim salvați de noi înșine. Ori asta este imposibil!

Vrem să avem un “sistem” care să fie prietenos cu noi? Paradoxal, este extrem de simplu: haideți să ne zâmbim unii altora, să ne vorbim frumos, să ne ascultăm, să încercăm să ne ajutăm, să discutăm, să negociem blând, să căutăm soluții… și să admitem că, uneori, nu deținem adevărul absolut!

Va fi asta soluția “salvatoare”? Eu cred că merită încercat!”