(Last Updated On: July 14, 2018)

Comisia de la Veneția a prezentat un raport preliminar privind modificările făcute de PSD la Legile Justiției. Concluziile Raportului nu sunt pe placul celor de la PSD care s-au și grăbit să spună că este un draft, este doar ceva preliminar. De văzut dacă vor pune în aplicare recomandările Comisiei.

Marcel Bartic, ironic la ardesa PSD: „Scandalos. Comisia de la Veneția nu e de acord cu Comisia Iordache. Cică nu e voie sa furam ca-n codru. Da’ ce, suntem colonia lor? Ne-a câștigat ei suveranitatea la loz în plic? Are ei voturile de la cetățeni?

Marcel Bartic:  „Scandalos. Comisia de la Veneția nu e de acord cu Comisia Iordache. Da' ce, suntem colonia lor? Ne-a câștigat ei suveranitatea la loz în plic? Are ei voturile de la cetățeni?  N-are! Facem apel la CCR să desființeze Comisia de la Veneția. Și să o transfere la ...” 1

N-are!
Facem apel la CCR să desființeze Comisia de la Veneția.
Și să o transfere la Videle”.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat vineri că opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor justiţiei este un draft şi contrazice un raport al acestui for referitor la standardele europene privind independenţa sistemului judiciar, informează Stirile Pro Tv.

El consideră însă că această opinie preliminară “le dă o palmă peste ochi” celor din Opoziţie şi preşedintelui care au spus că legile Justiţiei nu trebuie modificate.

“Comisia de la Veneţia le dă o palmă peste ochi celor de la Opoziţie şi preşedintelui României, pentru că aceştia au cerut de nenumărate ori să nu se modifice nimic, să se întârzie şi au făcut tot felul de sesizări la Curte să nu intre în vigoare, să se amâne, să se blocheze. Comisia de la Veneţia, o să observaţi că cere să se facă anumite modificări, iar cei care au spus să nu se facă nimic sunt contrazişi de aceasta”, a spus Nicolicea.