(Last Updated On: July 11, 2018)

Președintele Klaus Iohannis, aflat la summit-ul NATO, a dat primele explicații după demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Klaus Iohannis, citat de G4Media.ro: „Cred că vă amintiți: eu respect statul de drept, Constituția. Îmi doresc întărirea democrației, consolidarea ei, ca și NATO și UE.

Klaus Iohannis, primele explicații după demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi! „Dacă cineva acum se bucură că ...” 1

Eu îmi doresc pentru țara mea întărirea statului de drept. Atunci e evident ca primul om în stat respectă deciziile CCR, drept pentru care am aplicat decizia. Nici un moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect statul de drept.

Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupție se termină, nici vorbă. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA trebui și va merge mai departe cu toată forța.

Acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea mea personală despre activitatea DNA și a doamnei Koveși. Au făcut treabă foarte bună. Voi sprijini și în continuare, poate și mai mult, lupta anticorupție”