FRICĂ! Viorica Dăncilă, speriată de acuzația de Înaltă Trădare?! A cerut părerea oficialilor europeni despre care PSD tot spune că nu au ce căuta a se amesteca în treburile interne!

(Last Updated On: July 11, 2018)

Plângerea de Înaltă Trădare făcută de Ludovic Orban produce efecte și în lumea interioară a premierului Viorica Dăncilă: frica. Până acum ea a ignorat subiectul, cei de la PSD au tot apărat-o spunând că acuzațiile sunt o prostie.
Dacă tot sunt o prostie, de ce premierul a simțit nevoia să afle și părerea oficialilor europeni cu care s-a întâlnit ieri? Chiar trebuie vorbit orice prostie cu oficialii europeni?

Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cu ceilalţi oficiali europeni despre plângerea penală depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva sa pentru înaltă trădare, precizând că aceştia s-au arătat foarte miraţi de această acuzaţie.

FRICĂ! Viorica Dăncilă, speriată de acuzația de Înaltă Trădare?! A cerut părerea oficialilor europeni despre care PSD tot spune că nu au ce căuta a se amesteca în treburile interne! 1

„Am reiterat faptul că pentru mine şi pentru mulţi români este de neexplicat cum înalta trădare este asociată unui act diplomatic, cu un stat cu care avem parteneriat strategic. Au fost foarte miraţi de acest lucru. Am informat, pentru că nu vreau ca să ajungă la Bruxelles informaţii denaturate.

Am spus că nu mă tem de cercetările care se vor face, de lucrurile care vor fi cerute pentru a elucida acest subiect. Îmi doresc să se elucideze acest subiect, dar în acelaşi timp cred că acest lucru nu a făcut bine României şi am această convingere, mi s-a întărit această convingere şi în urma discuţiilor pe care le-am avut”, a declarat marţi seară premierul Viorica Dăncilă, potrivit Digi 24.

Nu există însă și varianta oficialilor europeni, doar spusele premierului, care se știe, nu cunoaște nicio limbă străină, și cine știe ce a înțeles.

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Zilele trecute, imediat după demiterea șefei DNA, fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, spunea că, la schmb, urmează suspendarea premierului Dăncilă duin funcție.

Sebastian Lazaroiu: „ 1. Iohannis, ca de obicei, inabil la capitolul comunicare. Nu-ți trimiți purtătorul de vorbe să anunțe o decizie atât de importantă. Un președinte trebuie să rămână puternic mai ales la ananghie. Dar să trecem…

FRICĂ! Viorica Dăncilă, speriată de acuzația de Înaltă Trădare?! A cerut părerea oficialilor europeni despre care PSD tot spune că nu au ce căuta a se amesteca în treburile interne! 2

2. Iohannis avea pârghii să n-ajungă în situația asta, adică la decizia CCR care i-a ciuntit din atribuții. Și aici, repet, mai grav decât demiterea lui Kovesi, prin voința avocatului Cosa Nostra, Tudorel, e pierderea unei atribuții prezidențiale care ar fi asigurat independența procurorilor in situații de coabitare.

3. Lui Iohannis nu i-a căzut bine de la început s-o asume pe Kovesi, venită cu pasivul ei de la fostul președinte al țării. Aici e de înțeles.

4. Azi e mai important cine vine, nu cine pleacă. Kovesi a acumulat un capital politic uriaș în toți anii ăștia, pentru că așa a fost natura jocului. Ea îl poate folosi făcând reclame la detergenți sau poate intra în politică unde experiența și popularitatea pot fi mai utile societății. Ar fi păcat să i se dea doar o sinecură.

5. În mod normal ar trebui să urmeze Viorica, iar PSD stie deja asta (dacă mă întrebați pe mine, Dragnea era ultimul om care-și dorea demiterea lui Kovesi, dar și-a dat seama prea târziu că schimbă regina pentru o tură). Odată luată Viorica, Dragnea pierde partidul și guvernarea și se pregătește pentru un secol de ocnă sau un lung exil în Madagascar.

6. Dacă Iohannis scapă de marioneta lui Dragnea la guvern și își pune un premier loial (chiar din PSD), următorul șef DNA va fi propus de altcineva decât de avocatul mafiei, Tudorel.

7. Kovesi a făcut și greșeli și politică în anii ăștia. E ușor s-o judeci după manualul de democrație. Viața reală însă e mai grea. S-aștepți de la șefa anti-corupție, într-o țară in care corupția e un mod de viață, să fie impecabilă, e ca și cum ai cere coșarului să poarte uniformă de bucătar. Sper că va primi, la un moment dat, o decorație din partea statului român.

Așadar, Viorico, meik ă foto and pack your shit. Liviu, pe lângă că furi de la copii săraci, nu știi nici șah. Rușine!”