(Last Updated On: July 20, 2018)

Un bărbat de 40 de ani din Reșița a fost salvat de un câine după ce s-a accidentat cu bicicleta. Acum, câinele a fost adoptat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionuţ Mihai Popovici.

„Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost impresionat şi m-am hotărât să-l adopt, pentru a avea şi el o familie. Iniţial nu am ştiut că e un câine vagabond. Când am aflat, însă, am vrut să-i ofer o casă, un prieten şi să simtă căldura sufletească. De acum, pe căţel îl cheamă Max”, a declarat Popovici, citat de digi24.ro.

(Foto) Cățelul erou din România ce i-a ținut de cald unui biciclist accidentat pe munte, a fost găsit și adoptat! „Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost ...” 1

Marin Ion, biciclistul rănit: „Am mâncat și eu și el napolitane, ce aveam la mine și a mers după mine. Și tot cuțu cuțu, haide, haide și am ajuns sus pe Semenic. Acolo am făcut poze, ne-am jucat, ne-a prins noaptea. Am început să coborâm în jos spre Reșița. Am prins o groapă, n-am văzut-o și m-a aruncat în cap și am rămas acolo. Și atunci el a rămas acolo lângă mine.”

Asociatia Dogs Center Resita: „Cățelul erou ce i-a ținut de cald unui biciclist accidentat pe Semenic, a fost găsit și adoptat!
Inspectoratul de Jandarmi ne-au ajutat să găsim cățelul și să oferim adăpost acestuia, iar domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionut Mihai Popovici, s-a oferit să-l adopte! Mulțumim din suflet pentru ajutor și pentru că v-ați oferit să fiți și eroul lui!”

(Foto) Cățelul erou din România ce i-a ținut de cald unui biciclist accidentat pe munte, a fost găsit și adoptat! „Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost ...” 2 (Foto) Cățelul erou din România ce i-a ținut de cald unui biciclist accidentat pe munte, a fost găsit și adoptat! „Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost ...” 3

Căţelul a rămas lângă amicul său aflat la necaz până au ajuns jandarmii montani. Medicii spun că l-a scăpat de şoc hipotermic: l-a încălzit cu corpul lui un sfert de oră. Şi nici când au apărut salvatorii nu prea i-a venit să se desprindă de prietenul lui.

Marin Ion, biciclistul rănit: „Câinele tot lângă mine, de-abia l-a îndepărtat jandarmul să pună pătura pe mine, a venit și ambulanța după vreo 15 minute după ce au ajuns jandarmii. Tot așa, m-au urcat cu greu pe targă și m-au pus în salvare, câinele, după mine să ajungă acolo.”

A urmat apoi o despărţire grea. Până şi jandarmii, cu sufletul călit de multe intervenţii dure, s-au emoţionat.

Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin: „Persoana a fost urcată în salvare, moment în care câinele a sărit şi el în salvare fiind dat jos cu greu. La plecarea ambulanţei, câinele a început să alerge după ambulanţă până când i-a pierdut urma. A fost un moment emoţionant…”

(Foto) Cățelul erou din România ce i-a ținut de cald unui biciclist accidentat pe munte, a fost găsit și adoptat! „Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost ...” 4 (Foto) Cățelul erou din România ce i-a ținut de cald unui biciclist accidentat pe munte, a fost găsit și adoptat! „Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost ...” 5

Drumurile celor doi s-au depărţit însă. Biciclistul este internat la spital cu şoldul dizlocat şi clavicula ruptă, iar câinele salvator a fost adoptat.