(Last Updated On: July 20, 2018)

Echipa de cadete a României a câştigat medaliile de aur, joi, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Cluj-Napoca.România a învins în finală echipa Rusiei, cu scorul de 3-2.

Punctele echipei antrenate de Marian Filipaş şi Cristian Podar au fost aduse de Elena Zaharia, Luciana Mitrofan şi cele două jucătoare în proba de dublu. Din echipă au mai făcut parte Irina Rus şi Ioana Sîngeorzan, informează libertatea.ro.

FELICITĂRI! Medalie de aur pentru echipa de cadete a României la Campionatele Europene de tenis de masă de la Cluj 1

(foto Dan Bodea:)

Echipele de juniori şi junioare, care aveau asigurate medaliile de bronz, au câştigat finalele mici şi şi-au asigurat astfel calificarea la Campionatele Mondiale de juniori.

La junioare, România a trecut în meciul pentru locul al treilea de Franţa cu 3-1: Andreea Dragoman a fost învinsă de Leili Mostafavi cu 3-0, Tania Plăian a întrecut-o pe Lucie Gauthier cu 3-2, Andreea Huduşan s-a impus cu 3-2 faţa jucătoarei Isa Cok, iar Dragoman a dispus de Gauthier cu 3-2.

foto Dan Bodea:  „Echipa de cadete a României, campioană europeană la tenis de masă, după o victorie, scor 3-2, în finala cu Rusia…
Elena Zaharia și Camelia Luciana Mitrofan au revenit incredibil de la 0-2 și au cîștigat PRIMUL TITLU EUROPEAN pentru România la CE de tenis de masă pentru juniori, competiție organizată în Sala Polivalentă din Cluj Napoca.
Din echipa României au mai făcut parte clujeanca Irina Rus și Ioana Sângeorzan”.

În finala mică a juniorilor, România a învins Germania cu 3-1. Rareş Şipoş l-a învins pe Kay Stumper cu 3-1, Cristian Pletea a dispus de Fanbo Meng cu 3-2, Dragoş Oprea a pierdut cu 2-3 în faţa lui Cedric Meissner, iar Pletea s-a impus cu 3-2 în faţa lui Stumper.

FELICITĂRI! Medalie de aur pentru echipa de cadete a României la Campionatele Europene de tenis de masă de la Cluj 2

La cadeţi, România a ocupat locul 13, învingând Italia cu 3-2 în meciul pentru poziţiile 13-14. Iulian Chiriţă a fost întrecut de Tommaso Giovannetti cu 3-1, Shasa Pellizzon s-a impus în meciul cu Dragoş Alexandru Bujor, scor 3-0, Chiriţă şi Bujor au învins la dublu cuplul Tommaso Giovannetti/Leonardo Bassi cu 3-1, Chiriţă l-a depăşit pe Pellizzon cu 3-2, iar Bujor pe Giovannetti cu 3-2.