(Last Updated On: July 17, 2018)

În aceste zile, se desfășoară turneul BRD Bucharest Open 2018 unde participă aproape toate jucătoarele de top din România. Singura mare absență este a Simonei Halep.

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, a explicat motivul pentru care Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Bucuresti.
Cosac spune ca Simona a ajuns la un nivel mult prea inalt pentru a mai evolua la un turneu care nu o ajuta sa castige puncte importante in clasamentul WTA.

EXPLICAȚII De ce Simona Halep nu joacă la turneul de la București 1

Din acest motiv, Cosac afirma ca este mai bine ca Simona sa stea in vacanta decat sa participe la Bucuresti si sa acumuleze oboseala.

“Simona nu ne-a anuntat ca nu va participa, dar in momentul in care ea a devenit numarul 1, cred ca orice om care intelege tenisul, isi da seama ca ea nu poate veni la aceasta competitie, pentru ca indiferent de performanta, castigarea acestei competitii nu influenteaza clasamentul ei, si sigur, are nevoie de repaos pentru a aborda urmatoarele turnee care sunt mult mai mari si mult mai importante.

Cu siguranta va fi in tribuna. Ea si-a facut datoria, a venit de doua ori, a castigat si poate daca vom semna contractul pe urmatorii 5 ani, vom avea placerea s-o revedem si pe Simona. Pana atunci, avem deja 8 fete pe tabloul principal, mai asteptam din calificari, trebuie sa ne bucuram pentru ca fetele chiar au performante incredibile”, a spus Cosac pentru Fanatik, preluat de ziare.com.

Turneul de la Bucuresti are loc in aceasta saptamana si este dotat cu premii in valoare de 250 de mii de dolari.