(Last Updated On: July 11, 2018)

Vești tot mai proaste pentru Liviu Dragnea. De un an de zile se chinuie să facă modificări în sistemul de justiție dar toate modificările sunt blocate pe undeva. Chiar astăzi CCR l-a anunțat că cele mai importante modificări, cele la Codul de Procedură Penală, vor fi dezbătute doar pe 25 septembrie. Tot astăzi s-a aflat că DNA îi va redeschide două dosare vechi, din 2013.

La începutul lunii iulie, DNA a cerut redeschiderea a două dosare legate de liderul PSD Liviu Dragnea şi compania de construcţii din Teleorman, despre care procurorii susţin că este controlată de acesta, Tel Drum.

Dragnea primește alte lovituri. DNA cere redeschiderea a două dosare legate de el şi Tel Drum 1

În primul caz, şeful Secţiei a 2-a din DNA, procurorul Marius Bulancea, a solicitat Înaltei Curţi să confirme redeschiderea unui dosar clasat tot de DNA în 2013. Dosarul vizează privatizarea Tel Drum către foşti colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea şi acordarea preferenţială de contracte publice de către Consiliul Judeţean Teleorman, condus de către Liviu Dragnea, în urmă cu 8-9 ani. Cazul a fost închis din lipsă de probe de procurorul DNA Paul Dumitriu, acum adjunct al şefului de secţie, Marius Bulancea.

Înalta Curta a fixat termen pentru a discuta redeschiderea dosarului pe 26 septembrie 2018.

Procuroul şef de secţie Marius Bulancea a cerut redeschiderea şi a unui dosar clasat tot în 2013 de către procuroarea DNA Alina Stoica. Dosarul se referă la asocierea dintre Tel Drum, despre care DNA susţine că este controlată de Dragnea, şi Euroconstruct, firma controlată de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu şi Elena Udrea. Hotnews a scris pe larg despre această afacere la sfârşitul anului trecut.

Și în cazul Laurei Codruița Kovesi, Liviu Dragnea a cam dat-o în bară având în vedere că aceasta a fost transferată la Parchetul General pentru a controla și DNA-ul!

Alex Costache: „Aici are dreptate a3. Practic, Kovesi a fost numita la PG in poziția de a controla DNA.

Ca procuror la Serviciul de îndrumare și control (SIC) cu delegare punctuala de a verifica problematica anticorupție in tot Ministerul Public, Kovesi poate merge in DNA sa vadă care e treaba și sa raporteze Procurorului general, propunând măsuri.

SIC mai este numita garda pretoriană a Procurorului general. E un serviciu subordonat direct acestuia”.

Adriana Dutulescu analizează „succesurile” lui Dragnea de până acum: „Stirea zilei este ca de maine incepe oficial vacanta parlamentară si Dragnea face următorul bilant:
– sesiune extraordinară convocată până pe 19 iulie pentru suspendare, încheiată azi, pe 10.
– suspendare ciuciu

– numit șefi doriti de el la SRI si SIE, ciuciu
– schimbat legile sigurantei, ciuciu

– codurile penale, atacate la CCR si amânate pe toamna de CCR, probabil până după pronunțarea Comisiei de la Veneția la cererea lui Iohannis
– codul administrativ adoptat aseara pe graba mare – contestat la CCR si amânat pe toamna, deci ciuciu

– călcat grav pe nervi licuriciul cel mare – asta da Dragnea primește alte lovituri. DNA cere redeschiderea a două dosare legate de el şi Tel Drum 2))”