(Last Updated On: July 14, 2018)

Dacă ieșim un pic din „galaxia” România observăm un conflict puternic între Statele Unite și Europa, de la bani. Europa nu este dispusă să meargă pe calea înarmării așa că dă bani mai puțini față de SUA și încearcă o apropiere de Rusia, dușmanul SUA. Americanii sunt supărați și insistă ca europenii să dea mai mult. România ce ar trebui să facă? Să meargă cu americanii sua cu europenii?

Dragan Florin: Jupiter Macron a reluat, azi, o mai veche idee a sa despre lupta între forțele reacționare și forțele progresiste.
Așa mi-am amintit de bunicul meu, „forță” reacționară la victoria socialismului asupra omului liber.

Dragan Florin: „Nu mai vin odată americanii ăștia!?” ... mi-am amintit de bunicul meu, „forță” reacționară la victoria socialismului asupra omului liber.  Când au vrut să-l facă contabil la CAP, deși avea 5 copii de hrănit, le-a zis de la obraz: „În partidul vostru de hoți, proști și mincinoși, eu nu mă bag”. Nu le-a fost rușine, chiar dacă ... 1

Când au vrut să-l facă contabil la CAP, deși avea 5 copii de hrănit, le-a zis de la obraz: „În partidul vostru de hoți, proști și mincinoși, eu nu mă bag”.
Nu le-a fost rușine, chiar dacă recunoșteau că-i cel mai deștept și mai de inspravă om din sat.

Și-au văzut de furăciunile lor, ca toți activiștii și nomenclaturiștii, și au venit să-i ia al doilea porc.

Mama îmi povestea că erau îngroziți de frică, da’ tataia a ieșit cu toporișca și le-a zis:
„Care intri în curtea mea, îți crăp capu’ cu săcurea”.

Apoi ăluia de la partid: „Mă Mitică, nu mai ții minte, mă săcătură, când mă pândeai la groapa de gunoi să te încalți cu ce arunc io?”
Nu au mai avut curaj să-l și tâlhărească.

Mi-l amintesc cum prin anii ’80 se uita pe cer: tu’le ‘nzău’ mami’ lor, nu mai vin odată americanii ăștia!
Nu înțelegeam nimic.

Apoi, am mai crescut și l-am auzit pe Iliescu condamnând cu mânie elementele reacționare.
Acum nu mai sînt neisprăviții ăia proști de-și doresc să ajungă pe noi culmi de progres și civilizație, eliminând forțele, elementele reacționare, ci neisprăviții ăia cu carte proastă, duși vaci și întorși boi de la studii.

Mereu, mereu apar câte unii gata să salveze pe toată lumea, da’ puțin mai’nainte trebuie să-i biruie pe ăia de nu se vor salvați. Pe ăia de altă părere.
La ce Europă avem, stau și mă gândesc:
„Nu mai vin odată americanii ăștia!?”