(Last Updated On: July 10, 2018)

Sistemul legislativ din România îi dă mari bătăi de cap lui Liviu Dragnea. Se laudă în partid că îi ajută dar toate legile votate sunt „blocate” în procedurile legislative. Nimic concret nu a câștigat. Doar o Ordonanță de Urgență îl salvează. A reușit să o demită pe Kovesi dar înlocuitorul va fi numit tot pe legea veche, legea modificată de Dragnea este undeva pe la Iohannis în sertar, la analiză.

Adriana Dutulescu: „Legile Justitiei, tergiversate de Iohannis, USR si PNL de 6 luni – legea CSM trimisa vineri la CCR de Iohannis dupa vreo 5 contestatii ale PNL si USR, legea 303, asta cu numirea sefului DNA, trimisa la reexaminare de Iohannis, bagata in seara asta la plen Cdep (deocamdata, la ora asta, Dragnea nu are voturi in sala) daca trece si de Senat o trimite Iohannis la CCR si va primit termen prin septembrie, legea 304 e la promulgare dupa ce a trecut si ea de mai multe ori pe la CCR si la reexaminare. Bon.

De ce este supărat Liviu Dragnea? Doar o Ordonanță de Urgență îl salvează. Toate legile votate, blocate în sistemul legislativ. „Legile Justitiei, tergiversate de Iohannis, USR si PNL de 6 luni - legea CSM trimisa vineri la CCR de Iohannis dupa vreo 5 contestatii ale PNL si USR, legea 303, asta cu ...” 1

Codul de procedura penala, are termen (primul) la CCR in 18 iulie, va fi retrimis in Parlament, dupa care va fi contestat inca de vreo 4 ori de Opozitie la CCR, apoi trimis la reexaminare de Iohannis si apoi contestat si de Iohannis la CCR. Deci il prinde decembrie, oricum il prinde nepromulgat Comisia de la Ventia cand zice ce tre’ sa zica, in octombrie.

Codul Penal e contestat la CCR de PNL, PMP si USR, are termen in 17 septembrie, raportor Livia Stanciu. Se va intoarce in Parlament si va face si el poteca intre CCR, Parlament si Cotroceni, fara sa intre in vigoare asa cum vrea Dragnea.

A, si inca ceva foarte important, Dragnea nu prea mai are majoritate sa treaca codurile la toamna din nou, cand se vor intoarce in parlament. ALDE chitaie deja ca nu-I mai place cascavalul, sobolanii din PSD chitaie si ei, posibil ca cei 9 de la minoritati sa nu mai repete greseala ca sa fie din nou injurati si scuipati pe strada 🙂

Si ceva si mai important. Legea 303 cu numirea procurorului sef al DNA nefiind promulgata, ba chiar urmand sa plece de-abia saptamana viitoare la CCR trimisa de Iohannis, inseamna ca numirea procurorului sef care va avea tupeul sa se aseze pe scaunul Zeitei va fi facuta pe legea veche, aia in care Iohannis poate sa respinga propunerile lui TT”.