(Last Updated On: July 23, 2018)

Șase mașini au fost implicate într-un accident ieri seară pe A2 Constanța-București.

Circulația s-a desfășurat pe o bandă, iar o persoană a fost rănită în urma accidentului în lanț, informează libertatea.ro.

Carambol cu șase mașini pe A2. "Și să explicam de ce se întâmplă asta și de ce greșesc unii când circulă pe autostrada! Deci avem schema de mai jos, e un.." 1

„Pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, la kilometrul 190, pe sensul de mers către Capitală, s-a produs o coliziune faţă-spate între 6 autoturisme, ca urmare a nepăstrării distanţei de siguranţă. În urma impactului a rezultat o singură victimă, rănită uşor.

Circulaţia rutieră este blocată pe banda a doua, traficul fiind dirijat pe prima bandă şi cea de urgenţă. În zonă s-au format coloane de autoturisme de aproximativ 3 kilometri” potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Pe Facebook, Paul Gabriel Andrei a scris: „Hai că e nevoie să desenez pentru unii. Am plecat de la știrea că iar s-au ciocnit niște mașini pe autostrada Constanța – București. Mai exact 6 autoturisme au întrat unele în altele. Și să explicam de ce se întâmplă asta și de ce greșesc unii când circulă pe autostrada! 😁

Deci avem schema de mai jos, e un print screen din Codul Rutier 😛

Ce vedem? Trei autoturisme care circulă cu vitezele 100, 120 și 150 kilometri pe oră. Primul își vede de treaba, e pe banda 1 și merge tot înainte. Al doilea se află în depășirea primului și zice în gând “asta din spate vine prea repede, sigur nu are viteza legală. Să aștepte”. Ultimul gândește “uite unul care merge mai încet pe banda a doua. Să îl flash-uiesc un pic”. Și de la asta se nasc multe situații aiurea.
Carambol cu șase mașini pe A2. "Și să explicam de ce se întâmplă asta și de ce greșesc unii când circulă pe autostrada! Deci avem schema de mai jos, e un.." 2

Ce vreau eu să spun și știe toată lumea e ca pe autostradă banda 2 e doar pentru depășire. Deci cel cu 150, în cazul în care 100 și 120 nu ar fi pe foaie, ar trebui să meargă tot pe B1.

Problema la noi apare când cel cu 150 nu menține distanța și când cel cu 120 vrea să-l depășească el întâi pe cel cu 100 și abia apoi să se dea. Dacă am cunoaște cum să circulam pe autostradă și bunul simț ar exista în trafic atunci totul ar fi mai simplu. Cel cu 120 ar reveni pe B1, cel cu 150 ar trece înainte ca ambii să ajungă în dreptul celui cu 100. Noi suntem într-o depășire continuă pe autostradă iar asta, pe lângă eventualele accidente, îngreunează traficul. De câte ori nu ați văzut cazuri când pe B2 merg 6 mașini una după alta iar pe B1 una sau două mașini? Asta se întâmplă pentru că prima mașina refuză să între pe B1 până nu termină depășirea. Și depășirea asta nu se mai termină.

Complicat? Pare că am făcut-o eu 🤣 dacă și acum când am desenat…

PS: nu mă interesează comentariile care se vor lega de faptul că ăla cu 150 nu are de ce să meargă cu viteza asta.”