(Last Updated On: July 17, 2018)

Ana Munteanu a plecat pe bicicletă din Timișoara la Electric Castle (Bonțida, Cluj). Ea povestește peripețiile prin care trece și modul cum șoferii îi pun viața în pericol. Nu există conceptul de “împărțim drumul” spunea Ana.

Ana Munteanu: „116km – cam pe aici m-am lăsat bătută pe ziua de azi!
De la Margina spre Ilia drumul este înfiorător!
Nu există conceptul de “împărțim drumul” – aici drumul este exclusiv al automobilelor, deși infrastructura ar permite realizarea acelui metru de siguranță pe unde am circulat până la Făget!

Ana Munteanu, pe bicicletă la Electric Castle (Cluj): „Astăzi m-am supărat foarte tare pentru că am descoperit o Românie frumoasă, dar și o Românie nepăsătoare!  bicicliștii nu sunt protejați de caroserii puternice, caii noștri putere sunt mușchii de la picioare, iar o secundă de neatenție venită din partea unui șofer grăbit ne poate curma viața!  Nu mă dau bătută, mâine voi continua drumul la ...” 1

Un incident neplăcut care se putea termina foarte-foarte prost, un șofer/om extraordinar care s-a întors din drum pe serpentine ca să vadă dacă sunt bine și prea multe bătăi de inimă ca să pot să ajung pe bicicletă la Deva.
Din fericire oamenii supărați sunt cei mai motivați!
Astăzi m-am supărat foarte tare pentru că am descoperit o Românie frumoasă, dar și o Românie nepăsătoare!

Avem nevoie de o legislație care să protejeze cei mai vulnerabili participanți la trafic – bicicliștii nu sunt protejați de caroserii puternice, caii noștri putere sunt mușchii de la picioare, iar o secundă de neatenție venită din partea unui șofer grăbit ne poate curma viața!

Nu mă dau bătută, mâine voi continua drumul de la Deva spre Cluj – voi purta în gând toți bicicliștii care și-au pierdut viața din cauza infrastructurii deficitare sau a lipsei de respect în trafic; și voi avea timp să mă gândesc la lista decidenților pe care vreau să-i aducem în octombrie la #Timisoara la Conferința Națională Verde pentru Biciclete, acei oameni care au puterea să schimbe situația din punct de vedere legislativ!!”

Vezi aici video:

 

Ana Munteanu este în Brad (oraș)Day 2. Planul zilei: 166km , Brad – Cluj-Napoca.

După experiența de ieri, în încercarea de a scăpă de drumurile naționale aglomerate care pot pune viața unui ciclist în real pericol, astăzi am ales o rută care o să fie mult mai solicitantă din punct de vedere fizic, dar unde sper să mă simt mai în siguranță!

Sper să am acoperire să vin cu update-uri!

(hopefully) Meet me at thecastle!”