(Last Updated On: July 18, 2018)

Lidl are probleme cu angajații care s-au luat după piețari. Protecția Consumatorilor a amendat magazinul Lidl Brașov de pe strada Zizinului pentru că fructe importate din Italia și Spania erau etichetate ca românești.

Sorin Susanu, comisar şef al CRPC Braşov, citat de bzb.ro: „Am fost foarte deranjaţi de felul în care am fost trataţi, atât noi, braşovenii, clienţi ai magazinului, cât şi noi, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

50.000 de lei. Magazin LIDL din România, amendă record. Riscă închiderea. Ce spun cei de la Protecția Consumatorilor 1

Am fost săptămâna trecută acolo, am găsit problema şi am acordat o amendă de 5.000 de lei. Probabil gândindu-se că nu lucrăm în weekend, au încercat din nou să păcălească, dar am fost sesizaţi de către anumiţi clienţi. Astfel, am constatat din nou aceeaşi problemă şi am mai aplicat o amendă, de 50.000 de lei”.

„Legea spune că la o abatere repetată activitatea poate fi suspendată. Deşi noi am putea considera că acest lucru s-a întâmplat deja, instanţa a arătat de multe ori că ar fi valabilă decizia odată cu a treia abatere. Luăm în considerare acest aspect, dar dacă vom ajunge din nou să găsim această problemă de care ne-am lovit, nu vom ezita să luăm măsuri radicale, indiferent de nume”, a mai precizat Susanu.

Șeful de la Protecția Consumatorului a afirmat că în cursul zilei de marți a fost și la magazinul LIDL de pe strada Al. I Cuza, unde au fost găsite aceleași probleme.