(Last Updated On: July 17, 2018)

Viața politică din România este un complicată și se pare că este nevoie, din nou, de o intervenție externă pentru dezamorsarea situației. Astăzi, Viorica Dăncilă era așteptată să dea Ordonanța de Urgență care să-l scape pe Dragnea de condamnări. Nu a făcut-o.
Fostul lider al PSD, Mircea Geoană, susține că președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, i-a sunat pe Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis și le-a recomandat o împăcare, având în vedere că România va prelua președinția Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.
Să însemne asta că Viorica Dăncilă nu mai asultă de Dragnea și în perioada urmmătoare să fi acuzată că a trecut în tabăra „statului paralel”?

”Confirm această mediere. Atât la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, cât și la conversațiile cu președintele Klaus Iohannis, care are relații tot mai cordiale cu reprezentanții Comisiei Europene, a fost exprimată această dorință a unei mai bune înțelegeri”, a declarat Mircea Geoană, citat de stiripsurse.ro.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă semnează miercuri un pact de coabitare pe model Ponta-Băsescu? Mircea Geoană: „Juncker i-a sunat pe Iohannis și Dăncilă”. Ce va face Liviu Dragnea? 1

Mircea Geoană a arătat că președintele CE ”i-a sfătuit” pe cei doi oficiali să facă pași concreți spre o mai bună colaborare pentru a vorbi pe aceeași voce în Europa.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă vor avea, miercuri, o întâlnire la Palatul Cotroceni.

Totodată, Mircea Geoană consideră că Juncker și PPE-ul i-au făcut un cadou pre-electoral președintelui Klaus Iohannis prin organizarea Summit-ului UE de la Sibiu, din 2019.

”Eu cred că și domnul Junker și PPE-ul i-au făcut un cadou pre-electoral președintelui Klaus Iohannis, prin organizarea Summit-ului UE de la Sibiu. Este înainte de alegerile prezidențiale, un moment foarte important pentru Klaus Iohannis”, a mai spus Geoană, la Antena 3, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”.

“Dacă pasul de coabitare se face prin gentlemen`s agreement, în interiorul legilor existente votate în Parlament, este în perfectă regulă. Să ne rugăm să se pună capăt războiului româno-român. Dacă doamna Viorica Dăncilă începe să semneze acte de coabitare cu Iohannis, cum a făcut Ponta (…), atunci să nu se facă aşa ceva”, a declarat analistul Bogdan Chireac, citat de DC News.