(Last Updated On: July 18, 2018)

Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi la Cotroceni cu premierul Viorica Dăncilă. Tabăra anti-PSD așteaptă și acum câteva cuvinte din partea lui Iohannis pe cea mai arzătoare temă: va da Dăncilă Ordonanța de Urgență care-l scapă pe Dragnea de condamnările penale?
Din păcate pentru tabăra anti-PSD se conturează un scenariu care părea incredibil acum câteva săptămâni. Klaus Iohannis pare că dorește să absoarbă șocurile PSD. Mai întâi a fost demiterea șefei DNA, decontată de Iohannis. Urmează Ordonanța de Urgență.

Trebuie înțeles un lucru, dacă poate fi înțeles. TOATE partidele (cu excepția USR) doresc Ordonanța care-i scapă de dosare, condamnări și îi lasă cu averile neconfiscate. Clasa conducătoare este formată din primari, consilieri locali, consilieri județeni, parlamentari, funcționari publici. Ei TOȚI își doresc Ordonanța.
Cum să te opui la milioane de oameni aflați în funcții în toate structurile statului?

Ce să mai faci? Ordonanța care-l scapă pe Dragnea este dorită de toți primarii, consilierii locali, consilierii județeni, parlamentari și 1-2 milioane de funcționari publici.  Alex Livadaru: „În aroganța lui tăcută, președintele pentru care peste 6,2 milioane de români au stat la cozi să-l voteze, nu consideră că e de bun simț să iasă și să spună ce a vorbit cu premierul Dăncilă.  Nici dacă a primit asigurări că șefa de la Palatul Victoria nu va ...” 1

De exemplu, la Brașov au loc proteste anti-corupție. Dar nu se scandează nimic împotriva primarului George Scripcaru care are câteva dosare la DNA. Cum să strige împotriva lui dacă brașovenii îl votează și mâine, indiferent de problemele penale.

Dacă joi se dă Ordonanța toți rămân pe funcții. Dragnea la Guvernare, Iohannis președinte, primarii pe funcții etc. Ce-i mai poate opri?

Alex Livadaru: „În aroganța lui tăcută, președintele pentru care peste 6,2 milioane de români au stat la cozi să-l voteze, nu consideră că e de bun simț să iasă și să spună ce a vorbit cu premierul Dăncilă.

Nici dacă a primit asigurări că șefa de la Palatul Victoria nu va da OUG pentru a-și salva șeful de închisoare.

Extrem de prost sfătuit acest președinte, total, total defazat, lipsit pe deplin de orice tip de instincte care să-l împingă să comunice cu poporul când acesta din urmă asta așteaptă, uneori cu sufletul la gură.

Mă întreb de multe ori dacă simte nevoia să-și bată joc de cetățeni, dacă pur și simplu este extrem de… limitat în anumite privințe, dacă nu-i pasă sau dacă e și el complice mai mult sau mai puțin la ticăloșiile celorlalți de pe scena politică.

Pentru că în mod straniu, aproape niciodată nu a demonstrat fără echivoc și prin acțiuni în lanț, că e în stare să lupte. Nici nu știi cum să interpretezi- dacă bravează dar moare de frică, dacă îi pasă doar de funcție sau dacă e chiar sincer angajat în bătălia pentru democrație. Face un pas înainte și pare că-și arată dinții, ca apoi să facă 2 pași înapoi și să pună coada între picioare.

Mă tem că imediat ce apare un candidat mai viu din zona USR/ România 100- Klaus Iohannis va avea o mare problemă în a lua un nou mandat la Cotroceni.

Uitându-mă la atitudinea lui (nu vă dau al treilea premier, dar semnez propunerea în 5 minute/ râdem, glumim, citim motivația CCR dar semnez apoi revocarea șefei DNA și deci accept că România mai face un pas spre republică parlamentară), mă aștept să tacă ascuns pe acolo dacă dă mâine Dăncilă OUG-ul salvator.

Să bage capul ca struțul și să meargă pe vorba aia de prin reclame, provenită din cartierele mărginașe: “Nu știu, frate, nu-s din zonă”.

Comunicat Guvernul României:
Astăzi, 18 iulie, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre, precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare deținătoare a Președinției Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore, și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea  Europeană și statele membre trebuie să le facă față.

Comunicat Președintele României:
În așteptare