(Last Updated On: June 16, 2018)

Viața locuitorilor dintr-un cartier din Craiuova este pusă în pericol de ploile din ultimul timp care au produs alunecări de teren la un bloc aflat în construcție. Pământul a luat-o la vale într-o zona în care un dezvoltator imobiliar urma să ridice un bloc de locuinţe.

Oamenii au povestit că s-au speriat atât de tare şi au crezut că este cutremur în momentul în care terenul s-a surpat la câşiva paşi de blocul în care locuiesc. „Stăteam de vorbă cu un vecin şi am auzit un zgomot puternic.

Video România. Locatarii o i-au la fugă, alea s-a surpat lângă bloc. „Stăteam de vorbă cu un vecin ...  m-am speriat şi am luat-o la fugă. Nu mai suntem deloc în siguranţă în ...” 1

Terenul s-a surpat, iar eu m-am speriat şi am luat-o la fugă. Nu mai suntem deloc în siguranţă în momentul de faţă. Cei care s-au apucat să construiască chiar lângă noi un bloc nu au consolidat bine terenul şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Bine că nu a avut loc o nenorocire pentru că în zonă sunt copii şi se joacă tot timpul“, a povestit o vecină pentru Adevarul.

În zona unde a avut loc alunecarea de teren se construieşte un bloc, iar dezvoltatorul imobiliar susţine că a respectat totul ca la carte, iar de vină pentru tot ce s-a întâmplat este de fapt natura. „Acum dacă a căzut un pic din colţul ăla şi a fugit pământul de sub el şi era normal să cadă pentru că nu avea niciun sprijin terasa care a căzut.

Adâncimea este făcută ca la carte, dar le-am spus vecinilor de acolo că o să refac tot ce s-a intamplat şi nu îi las în pagubă cu niciun ban“, a precizat dezvoltatorul imobiliar.

Locatarii blocului au mai precizat că au mers în audienţă la Primăria Craiova, dar autorităţile locale i-au asigurat că lucrarea este executată ca la carte şi că nu vor exista probleme. „În momentul în care au început construcţia noi i-am avertizat că solul este nisipos şi există pericol de surpare şi ne-au tratat cu dezinteres şi au continuat să sape până la limita de propietate şi s-a adâncit, iar în final vedeţi ce s-a întâmplat“, a mai spus un locatar.

În cazul în care Inspectoratul de Stat în Construcţii va descoperi că nu s-au respectat măsurile de siguranţă în construcţia noului bloc, constructorul va fi amendat. „Le-am pus în vedere să îşi facă consolidare de mal şi să nu fie probleme în zonă şi să nu alunece cineva si să semanlizeze că au o lucrare acolo.

Vezi aici Video:

Au zis că se conformează şi au mai fost încă odată cei de la Poliţia Locală pe teren,iar cetăţenii m-au sesizat astăzi că sunt probleme acolo“, a spus Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.