(Last Updated On: June 15, 2018)

Românii s-au răzbunat pe pagina de Facebook a revistei Charlie Hebdo după ce au jignit-o pe Simona Halep într-o caricatură. Ratingul paginii a scăzut de la 1,4, cât era joi aseară după 3,000 de comentarii negative, la 1,1. Alte 9,000 de comentarii negative la adresa paginii au fost postate de români noaptea trecută.

Majoritatea mesajelor critică poporul francez în general pentru atitudinea superioară pe care o afișează față de România și pentru lipsa de respect pe care i-o arată Simonei Halep.

Update. RĂZBUNAREA Românilor, după jignirea Simonei Halep! Alți 9.000 de români au luat cu asalt pagina de Facebook Charlie Hebdo. Ratingul le-a scăzut și mai mult! 1

”Da, există o mulțime de țigani în România care ar fi furat cupa dacă s-ar fi prezentat ocazia, dar batjocorirea Simonei după ce a încercat atât de mult să câștige un turneu de Grand Slam, asta e o prostie și arată cât de tâmpiți sunt francezii care insultă o întreagă națiune pentru că nu pot face diferența între români și țigani”, este unul dintre comentariile postate pe pagina de Facebook a Charlie Hebdo, potrivit Libertatea.

Cristian Tudor Popescu: “Hebdoșii ăștia nu au decât să continue să-și producă liber abominațiile, dar și eu am dreptul să nu fi vărsat și să nu vărs vreodată o lacrimă pentru ei”.

Cristian Tudor Popescu s-a referit la atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo care a avut loc la Paris, în 7 ianuarie 2015. Atunci, 12 oameni au fost uciși (10 jurnaliști și 2 polițiști) și 11 răniți în atacul asupra sediului săptămânalului satiric. Doi atacatori mascați și înarmați au luat cu asalt birourile editoriale și au început să tragă cu arme automate.

“Având în vedere ce se află lângă aceste cuvinte în „caricatura” publicată de foaia Charlie Hebdo, traducerea în românește ar fi: O româncă câștigă Roland Garoi.

Update. RĂZBUNAREA Românilor, după jignirea Simonei Halep! Alți 9.000 de români au luat cu asalt pagina de Facebook Charlie Hebdo. Ratingul le-a scăzut și mai mult! 2

Căci făptura desenată acolo nu numai că nu are nici cea mai mică asemănare cu Simona Halep, dar este o corcitură de om cu un cioroi dințos care zbiară: „Ferraille! Ferraille!” (Fierotenii, fier vechi).

Înțelesul acestei creațiuni, care cică este umor pentru șarliștii fini, apare limpede: o româncă, fie ea și campioană, în Franța nu poate fi decât o țigancă semiumană, încântată să vândă Cupa Suzanne Lenglen ca fier vechi, ocupație atribuită țiganilor care fură metal de pe unde pot.

Update. RĂZBUNAREA Românilor, după jignirea Simonei Halep! Alți 9.000 de români au luat cu asalt pagina de Facebook Charlie Hebdo. Ratingul le-a scăzut și mai mult! 3

Trei sunt concluziile care se desprind:
1) Țiganii sunt ciori.

2) Românii sunt țigani.
3) Românii-țigani sunt cu toții niște hoți cretinoizi”, a comentat Cristian Tudor Popescu pe republica.ro, preluat de Realitatea TV

Ilie Nastase, potrivit Gsp.ro, preluzat de ziare.com.:  “Am vazut ce au facut, dar e un jurnal de satira, nici nu trebuie sa le raspundem. Daca ei considera ca trofeul de la Roland Garros e fier vechi, desi valoreaza peste 2 milioane de euro, inseamna ca sunt prosti. Ce sa le spui prostilor?”

“Nu are rost sa le raspundem, sa-i bagam in seama. Probabil ca daca lua trofeul vreo frantuzoaica nu mai faceau asta. E treaba lor. Nici nu merita sa le mai raspundem. Cupa e la noi, e a romanilor. Daca ei considera ca trofeul de la Roland Garros e fier vechi, atunci sa-l retraga. Dar fierul ala vechi i-a costat destul de mult”, a adaugat fostul mare tenismen roman.