(Last Updated On: June 14, 2018)

Jignirea Simonei Halep nu a trecut neobservată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. El i-a criticat dur pe francezii de la Charlie Hebdo.

Jurnalistul a fost nemilos cu ziariştii de la publicaţia franceză de satiră: “Hebdoșii ăștia nu au decât să continue să-și producă liber abominațiile, dar și eu am dreptul să nu fi vărsat și să nu vărs vreodată o lacrimă pentru ei”.

Update C.T. Popescu, reacție dură după ce Simona Halep a fost jignită în revista Charlie Hebdo. „"Hebdoșii ăștia nu au decât să ...” 1

Cristian Tudor Popescu s-a referit la atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo care a avut loc la Paris, în 7 ianuarie 2015. Atunci, 12 oameni au fost uciși (10 jurnaliști și 2 polițiști) și 11 răniți în atacul asupra sediului săptămânalului satiric. Doi atacatori mascați și înarmați au luat cu asalt birourile editoriale și au început să tragă cu arme automate.

“Având în vedere ce se află lângă aceste cuvinte în „caricatura” publicată de foaia Charlie Hebdo, traducerea în românește ar fi: O româncă câștigă Roland Garoi.

Căci făptura desenată acolo nu numai că nu are nici cea mai mică asemănare cu Simona Halep, dar este o corcitură de om cu un cioroi dințos care zbiară: „Ferraille! Ferraille!” (Fierotenii, fier vechi).

Înțelesul acestei creațiuni, care cică este umor pentru șarliștii fini, apare limpede: o româncă, fie ea și campioană, în Franța nu poate fi decât o țigancă semiumană, încântată să vândă Cupa Suzanne Lenglen ca fier vechi, ocupație atribuită țiganilor care fură metal de pe unde pot.

Update C.T. Popescu, reacție dură după ce Simona Halep a fost jignită în revista Charlie Hebdo. „"Hebdoșii ăștia nu au decât să ...” 2

Trei sunt concluziile care se desprind:
1) Țiganii sunt ciori.

2) Românii sunt țigani.
3) Românii-țigani sunt cu toții niște hoți cretinoizi”, a comentat Cristian Tudor Popescu pe republica.ro, preluat de Realitatea TV