(Last Updated On: June 13, 2018)

Elena Udrea a fugit în Costa Rica pentru nu face închisoare în România, ea fiind condamnată la 6 ani de pușcărie în dosarul Gala Bute. Este posibil ca ea să se întoarcă în România fără să facă nicio zi de închisoare.

Mărturisirea-bombă în legătură cu revenirea în țară a fost făcută de Elena Udrea apropiaților după ce s-a informat extrem de bine. Astfel, fosta blondă de la Cotroceni s-a decis să se întoarcă în România peste 11 ani, conform spynews.ro, preluat de cancan.ro.

Surse: Peste cât timp se întoarce Elena Udrea în România, fără să facă nicio zi de închisoare 1

Explicația e simplă! Conform legii, peste 11 ani se va prescrie pedeapsa definitivă luată de magistrați Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în urmă cu o săptămână. În Codul Penal este specificat faptul că termenul de prescripţie a executării pedepsei, în cazul Elenei Udrea, este “5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată (n.r.: 6 ani)”, termenul socotindu-se “de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă” .

De asemenea, în cei 11 ani pe care vrea să-i petreacă departe de țara natală, Elena Udrea intenționează să stea departe de probleme… și, cine știe, poate va reuși să-și deschidă afacerea dorită în Costa Rica.

Totuși, planurile fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului ar putea fi date peste cap, pentru că oficialii din Poliţia Română au luat legătura cu autorităţile din Costa Rica, pe care le-au informat în legătură cu situaţia vedetei.

Reprezentanții legii de acolo ar trebui să o reţină sau o aresteze, timp în care Ministerul Justiţiei din România ar putea să efectueze demersurile necesare pentru extrădare.