(Last Updated On: June 22, 2018)

Vineri are loc un Comitet Executiv al PSD în care conducerea partidului este chemată să spună dacă-l susține pe Liviu Dragnea sau nu. În cazul în care PSD va merge mai departe cu Dragnea, prezidențialele sunt pierdute de PSD. Singura interesată de funcția prezidențială este Gabriela Firea.
Potrivit unor surse Stirile Pro TV, gruparea Firea va începe de la această ședință demersurile pentru preluarea puterii în partid.

Surse politice au declarat pentru Știrile ProTV că așa numita ”aripă Firea” din PSD va lansa declarații critice la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Surse: ”Aripa Firea” din PSD va ieși la atac împotriva lui Dragnea. Gabi Firea vrea să preia partidul pentru a ajunge președintele României? 1

În interiorul PSD se formează deja 2 aripi: una reprezentată de senatorul Adrian Țuțuianu, care este și vicepreședinte de Dâmbovița, și cealaltă în jurul Gabrielei Firea.

Unul dintre obiectivele celor care o susțin pe Gabriela Firea este ca primarul Capitalei – care este și vicepreședinte PSD, preşedinte PSD Ilfov şi preşedinte interimar al PSD Bucureşti – să preia conducerea Partidului Social Democrat, în condițiile în care există tot mai multe voci nemulțumite de felul în care partidul este tras în jos de imaginea negativă a lui Liviu Dragnea.

Printre liderii locali care nu au fost de acord cu organizarea mitingului PSD din Piața Victoriei s-a aflat și primarul sectorului 3 Robert Negoiță, un apropiat al Gabrielei Firea.

Surse politice au declarat pentru Știrile ProTV că acesta ar putea apărea în public cu declarații critice la adresa lui Dragnea.

Oficial, Gabriela Firea a ieșit în presă cu un comunicat de susținere a liderului PSD, după condamnarea primită, joi, în dosarul ”Bombonica” – criticând ”jocurile de culise și ”o noapte a cuțitelor lungi” care ar putea apărea acum în partid.

”Am dispreţ pentru cei care se gândesc doar la carieră şi imaginea lor, părăsind la greu familia din care fac parte. Au fost momente în care PSD şi-a devorat liderii, prin jocuri de culise şi nopţi ale cuţitelor lungi. Momente pe care, ulterior, partidul le-a decontat. E lucru dovedit, românii nu empatizează cu trădătorii, sforarii şi intriganţii.” – a afirmat Gabriela Firea în comunicatul de presă, ținând astfel să se delimiteze de eventuale încercări de ”detronare” a lui Liviu Dragnea, chiar înainte ca acestea să se producă.