(Last Updated On: June 15, 2018)

Victoria Simonei Halep la Roland Garros a dus la o creștere a interesului românilor pentru Wimbeldon, acolo unde speră ei că sportiva noastră va repeta performanța.

Portalul Airbnb a anunţat că numărul de români care au rezervat cazare la Londra pe durata turneului de la Wimbeldon, 2-15 iulie, s-a dublat aproape, faţă de anul trecut, informează digi24.ro

Românii iau cu asalt Londra pentru Simona Halep: Număr dublu de rezervări în perioada turneului de la Wimbledon 1

În total, aproximativ 80.000 de rezervări din toată lumea s-au făcut pe airbnb.com pentru perioada în care va avea loc al treilea turneu de grand slam al anului. Faţă de 2017, cea mai mare creştere vine din România, 97 la sută, apoi din Cehia, 44 la sută şi Marea Britanie, cu 29 la sută.

Potrivit Airbnb, preţul mediu pe noapte al spaţiilor de cazare oferite prin intermediul platformei de rezervări este de 100 de lire sterline (circa 113 de euro), în perioada competiţiei.

Anul trecut, Simona Halep a atins faza sferturilor de finală la Wimbledon, la fel ca în 2016. În 2014, Halep a evoluat în semifinale, aceasta fiind cea mai bună performanţă a ei pe terenurile de la All England Club.