(Last Updated On: June 19, 2018)

PSD a votat luni noaptea o serie de modificări la Codul de Procedură Penală care-i va scăpa pe corupți, criminali și violatori, spun cei din Opoziție. Ca de obicei, președintele Klaus Iohannis lipsește de pe scena politică, niciun mesaj de dezaprobare privind modificările la Codul de Procedură Penală.

Robert Nicolae Turcescu: „Domnu’ Iohannis e bine? Ca n-a mai postat nimic pe pagina de FB de miercurea trecuta, cind fu ziua lui. Intreb pentru niste … care au macelarit azi Codul de Procedura Penala din statul pe care-l reprezinta chiar el.
Noapte buna, Klaus, poate miine te trezesti din somnu-ti cel de moarte!”

Robert Nicolae Turcescu: „Domnu' Iohannis e bine? Ca n-a mai postat nimic pe pagina de FB de miercurea trecuta, cind fu ziua lui. Intreb pentru niste ... care au macelarit azi Codul de Procedura Penala din statul pe care-l reprezinta chiar el. Noapte buna, Klaus, poate miine te trezesti din ...” 1

Stoica Ionel: „Acum se ascute lupta pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, mizele sunt mari: modificarile la legile Justiției și la Codurile Penale, revocarea Laurei Codruța Kovesi de la DNA, numirea lui Felix Bănilă la DIICOT.

Urmează revocările procurorului Augustin Lazăr- de la Parchetul General, si a judecătoarei Mirela Sorina Popescu- de la șefia Secției Penale de la Înalta Curte, apoi numirea șefului Secției speciale de investigare a magistraților – dacă trec Legile Justiției.

Pe termen lung, prin toamnă, o să se discute și despre numirile la șefia Înaltei Curti- miza fiind șefia celor două Completuri de 5 Judecători- acolo unde rămân definitive dosarele cu parlamentari și miniștri”

Liviu Avram: „La cum s-au așezat astrele în acest moment, soarta României depinde acum de un singur factor: dacă, în chestiunea codurilor penale, președintele Iohannis are sau nu un plan B.

Că dacă nu-l are și merge tot pe planul A, aplicat degeaba la Legile Justiției (contestare la CCR, cu rezultate incerte, și cerere de reexaminare oricum inutilă la Parlament), putem concluziona că președintele își merită pe deplin rolul pe care i l-au rezervat din timp Dragnea și Curtea Constituțională: cel de simplu notar.

Ceea ce nu e neaparat rău: doar știm că notarii au niște onorarii considerabile. Robert Nicolae Turcescu: „Domnu' Iohannis e bine? Ca n-a mai postat nimic pe pagina de FB de miercurea trecuta, cind fu ziua lui. Intreb pentru niste ... care au macelarit azi Codul de Procedura Penala din statul pe care-l reprezinta chiar el. Noapte buna, Klaus, poate miine te trezesti din ...” 2