(Last Updated On: June 15, 2018)

Românii s-au răzbunat pe pagina de Facebook Charlie Hebdo, revista care a jignit-o într-o caricatură pe Simona Halep. Sute de internauți au acordat o singură stea la recenzii, scăzându-i ratingul la 1,4 stele din 5. Pagina are 2 milioane de likeuri.

Peste 3.700 de utilizatori au acordat o stea paginii de Facebook a Charlie Hebdo, cea mai mare parte a acestora joi după-amiază, în semn de protest și nemulțumire față de caricatura cu Simona Halep. Românii au transmis mesaj în limba engleză, în care îi critică pe redactorii revistei pentru decizia de a o ironiza pe campioana de la Rolland Garros.

RĂZBUNAREA Românilor, după jignirea Simonei Halep! Pagina de Facebook Charlie Hebdo a fost luată cu asalt de mii de români. I-a scăzut ratingul dramatic 1

Majoritatea mesajelor critică poporul francez în general pentru atitudinea superioară pe care o afișează față de România și pentru lipsa de respect pe care i-o arată Simonei Halep.

”Da, există o mulțime de țigani în România care ar fi furat cupa dacă s-ar fi prezentat ocazia, dar batjocorirea Simonei după ce a încercat atât de mult să câștige un turneu de Grand Slam, asta e o prostie și arată cât de tâmpiți sunt francezii care insultă o întreagă națiune pentru că nu pot face diferența între români și țigani”, este unul dintre comentariile postate pe pagina de Facebook a Charlie Hebdo, potrivit Libertatea.

”Când teroriștii v-au atacat, toți cei din România plângeau pentru pierderile voastre, iar președintele a declarat Zi de doliu național. Acum veniți cu această mizerie … nu pot chiar să descriu ce înseamnă asta și vă rog nu spuneți că este doar o glumă, nimeni nu crede că este amuzant.

Este doar o altă glumă rasistă despre români și pentru asta, noi ca națiune, așteptăm scuze”, este un alt mesaj.

Caricatura care a apărut în numărul de miercuri al revistei a stârnit numeroase controverse după ce Halep este prezentată încercând să vândă trofeul ca fier vechi, așa cum fac romii de pretutindeni. Mesajul este unul cât se poate de clar și de jignitor atât la adresa Simonei cât și a poporului român.

RĂZBUNAREA Românilor, după jignirea Simonei Halep! Pagina de Facebook Charlie Hebdo a fost luată cu asalt de mii de români. I-a scăzut ratingul dramatic 2

Mesajul a fost însă interpretat în două feluri diametral opuse. Unul este acela că Felix, caricaturistul Charlie Hebdo, a jignit-o grav pe Simona transmițând mesajul că este ”româncă, deci țigancă”. A doua interpretare este o ironizare a modului în care francezii văd de fapt românii ”drept țigani”, și este astfel o ironie la adresa societății franceze.

Charlie Hebdo este o revistă franceză de satiră care a devenit cunoscută în toată lumea după atacul terorist comis asupra redacției la 7 ianuarie 2015. Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, atacatorii fiind ucişi după două zile de către forţele speciale ale poliţiei.