(Last Updated On: June 21, 2018)

Presa internațională a relatat din nou despre protestele anticorupţie din România. Aceștia au acoperit pe larg și reţinerea jurnalistului german Paul Arne Wagner care lucrează de mai multe luni la un documentar despre manifestaţiile anticorupţie din ţara noastră.

Noi proteste anti-guvernamentale au avut loc în România, miercuri seara, scrie Fox News. Oamenii nemulţumiţi de noua legislaţie penală care va facilita corupţia la nivel înalt, s-au ciocnit cu forţele de ordine.

Protestele din România, din nou în presa străină: 'Țara trebuie să-și revină' 1

Mii de oameni s-au strâns miercuri seara în faţa Guvernului din Bucureşti fluturând steaguri naţionale, americane şi ale UE şi scandând mesaje anti-PSD, partidul de guvernâmânt pe care protestatarii îl consideră “ciuma roşie” (red plague).

Într-un material care preia o ştire Associated Press, publicaţia americană menţionează şi faptul că mai mulţi protestatari gălăgioşi au reuşit să intre în clădirea Parlamentului unde au fost susţinuţi de membri USR, scrie stiripesurse.ro

Forţele de ordine au reţinut mai multe persoane, inclusiv pe jurnalistul german Paul Arne Wagner, care conduce organizaţia Passport Productions, scrie Fox News. Wagner documentează de mai multe luni protestele din România.

“Legile sunt votate noaptea pentru a-i proteja pe evazionişti şi pe corupţi. Ţara trebuie să-şi revină”, a declarat un protestatar pentru Associated Press Stefan Gugui, un consultant de 50 de ani.

Şi cei de la France24 scriu despre aproximativ 5.000 de manifestanţi în capitala României care au protestat împotriva relaxării legislaţiei penale şi au scandat “Nu cedăm” şi “Hoţii”.

Publicaţia din Franţa care citează agenţia AFP menţionează schimbările legislative aprobate de Parlamentul de la Bucureşti care reduc numărul de fapte penale şi limitează drastic termenele în care se fac urmăririle penale.

Potrivit preşedintelui Iohannis, legile l-ar avantaja în mod direct pe liderul PSD Liviu Dragnea, arată site-ul francez.