(Last Updated On: June 15, 2018)

Simona Halep a fost prezentă vineri dimineața la prima ediție a turneului de hochei pe gheață Simona Halep Challenge. Jurnaliștii au întrebat-o despre huiduielile primite de Gabriela Firea dar și despre caricatura din revista Charlie Hebdo

Simona Halep a fost întrebată de jurnaliști de caricatura din Charlie Hebdo, în care a fost prezentată drept o vânzătoare de fier vechi. „Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre acest lucru”, a spus tenismena, potrivit Libertatea.

Prima REACȚIE Simona Halep despre huiduielile primite de Gabriela Firea dar și despre caricatura din revista Charlie Hebdo. „Nu fac politică ...” 1

Jurnaliștii au întrebat-o și de episodul de pe Arena Națională, când Gabriela Firea a fost huiduită de românii veniți să o vadă pe tenismenă și trofeul de la Roland Garros. „Nu fac politică. Nu vreau să spun nimic despre acest lucru. Eu am mers pentru să împărtășesc această bcuurie de a arăta trofeul oamenilor care au venit și pentru ei am răspuns invitației”, a spus Halep.

Cristian Tudor Popescu: “Hebdoșii ăștia nu au decât să continue să-și producă liber abominațiile, dar și eu am dreptul să nu fi vărsat și să nu vărs vreodată o lacrimă pentru ei”.

Cristian Tudor Popescu s-a referit la atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo care a avut loc la Paris, în 7 ianuarie 2015. Atunci, 12 oameni au fost uciși (10 jurnaliști și 2 polițiști) și 11 răniți în atacul asupra sediului săptămânalului satiric. Doi atacatori mascați și înarmați au luat cu asalt birourile editoriale și au început să tragă cu arme automate.

“Având în vedere ce se află lângă aceste cuvinte în „caricatura” publicată de foaia Charlie Hebdo, traducerea în românește ar fi: O româncă câștigă Roland Garoi.

Prima REACȚIE Simona Halep despre huiduielile primite de Gabriela Firea dar și despre caricatura din revista Charlie Hebdo. „Nu fac politică ...” 2

Căci făptura desenată acolo nu numai că nu are nici cea mai mică asemănare cu Simona Halep, dar este o corcitură de om cu un cioroi dințos care zbiară: „Ferraille! Ferraille!” (Fierotenii, fier vechi).

Înțelesul acestei creațiuni, care cică este umor pentru șarliștii fini, apare limpede: o româncă, fie ea și campioană, în Franța nu poate fi decât o țigancă semiumană, încântată să vândă Cupa Suzanne Lenglen ca fier vechi, ocupație atribuită țiganilor care fură metal de pe unde pot.

Prima REACȚIE Simona Halep despre huiduielile primite de Gabriela Firea dar și despre caricatura din revista Charlie Hebdo. „Nu fac politică ...” 3

Trei sunt concluziile care se desprind:
1) Țiganii sunt ciori.

2) Românii sunt țigani.
3) Românii-țigani sunt cu toții niște hoți cretinoizi”, a comentat Cristian Tudor Popescu pe republica.ro, preluat de Realitatea TV

Ilie Nastase, potrivit Gsp.ro, preluzat de ziare.com.: “Am vazut ce au facut, dar e un jurnal de satira, nici nu trebuie sa le raspundem. Daca ei considera ca trofeul de la Roland Garros e fier vechi, desi valoreaza peste 2 milioane de euro, inseamna ca sunt prosti. Ce sa le spui prostilor?”

“Nu are rost sa le raspundem, sa-i bagam in seama. Probabil ca daca lua trofeul vreo frantuzoaica nu mai faceau asta. E treaba lor. Nici nu merita sa le mai raspundem. Cupa e la noi, e a romanilor. Daca ei considera ca trofeul de la Roland Garros e fier vechi, atunci sa-l retraga. Dar fierul ala vechi i-a costat destul de mult”, a adaugat fostul mare tenismen roman.