(Last Updated On: June 13, 2018)

Simona Halep este din nou lăudată în presa americană. Despre sportiva noastră s-a scris că a trebuit să muncească foarte mult pentru a ajunge în vârful piramidei, spre deosebire de Novak Djokovic care a “a început din senin să trimită lovituri câștigătoare.”

“Spre deosebire de Novak Djokovic, Halep nu a început din senin să trimită lovituri câștigătoare. A făcut ceva mult mai dificil: A luat-o pas cu pas. A jucat un tenis puternic, dar nu riscant. Lovea și alerga, apoi lovea și alerga, apoi lovea din nou și alerga până când a câștigat. A câștigat pe calea cea grea. Asta este ceea ce o face o sportivă și o persoană atât de specială.

Presa americană, laude la adresa Simonei Halep. Cum a ajuns să fie dată exemplu pentru Djokovic 1

Felul ei de a fi puternică și vulnerabilă, nervoasă și feroce, volatilă și consistentă, o perfecționistă și cineva care vrea să accepte înfrângerile și se întoarce pentru mai mult”, scriu cei de la Tennis Magazine, citați de digisport.ro

Americanii au trecut în revistă și obstacolele din calea Simonei din drumul spre trofeul de la Roland Garros și concluzionează că succesul româncei este admirabil.

“A pierdut primul set jucat cu Alison Riske. A fost trimisa sa joace pe terenul 18 in turul trei. A fost condusa cu 0-4 si a pierdut primul set cu Angelique Kerber in sferturi. A fost outsidera in meciul din semifinale cu Muguruza. Si a fost atat de departe de Stephens in finala, parea atat de departe de meci incat si-a spus ‘E gata, s-a terminat, acum bucura-te’. Evident, momentul in care un jucator renunta la emotii este acela in care devine cel mai periculos”, au mai scris americanii.

Simona Halep a câștigat primul trofeu de Grand Slam după ce a învins-o în finala de la Roland Garros pe americanca Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1.