Mircea Cartarescu: „Să dai jos două guverne proprii și să faci miting de protest când ești la guvernare – asta nu s-a mai văzut pe lume. E peste Urmuz și Eugen Ionescu. Absurdul e brandul nostru de țară și maestrul lui de azi e Liviu Dragnea”

Liviu Dragnea spune că vrea miting împotriva statului paralel și zeci de mii de oameni se pregătesc să mărșăluiască prin București sâmbătă seara. Unor astfel de oameni ce mesaj le poți transmite?

Mircea Cartarescu: „Să dai jos două guverne proprii și să faci miting de protest când ești la guvernare – asta nu s-a mai văzut pe lume. E peste Urmuz și Eugen Ionescu. Absurdul e brandul nostru de țară și maestrul lui de azi e Liviu Dragnea”.

Mircea Cartarescu: „Să dai jos două guverne proprii și să faci miting de protest când ești la guvernare - asta nu s-a mai văzut pe lume. E peste Urmuz și Eugen Ionescu. Absurdul e brandul nostru de țară și maestrul lui de azi e Liviu Dragnea” 1

Siegfried Muresan: „Adevărat!Vreau ca noi toți să mergem liniștiti la serviciu, știind că țara e pe mâini bune. E nevoie de omul potrivit la locul potrivit. Asta înseamnă normalitate”.

Primarul PSD din Cavnic, Maramureș, Vladimir Petru, citat de Mediafax.: ”Nu consider că PSD are vreun motiv să organizeze acest miting de la București, având în vedere că guvernează cu peste 60 % la nivel național, au administrații locale, județene, Guvern, servicii deconcentrate, prefecți, subprefecți.

Cred că este un miting pentru penalul de Liviu Dragnea, vineri va fi sentința și vrea să arate câtă lume îl susține și ce popularitate are, ca să aibă motiv să rămână în funcție după ce va fi condamnat, pentru că eu sunt convins că va fi condamnat.

Au spus că aleșii locali ai PSD, consilieri locali și județeni, trebuie să meargă la miting. Dacă nu merg își pierd mandatul. Oamenii merg pentru că așa li se cere, că și eu dacă le spun consilierilor să meargă, merg, pentru că nu au ce face”.

Potrivit acestuia, membrii de partid din Maramureș care vor participa la miting vor sta 24 de ore în autocare, urmând să plece sâmbătă dimineață spre București.

”Noi suntem din Maramureș, până la București sunt 550 de km, lipsa autostrăzilor și a infrastructurii face să se circule pe un drum cu două benzi în condiții de zi. Astfel, sub 10 ore nu au cum să facă până la București, ajung la ora 19-20 în București, îi pun pe stradă să strige 3 – 4 ore, apoi îi urcă înapoi în autocare, pentru a călători toată noaptea până acasă. Practic, acei oameni vor sta 24 ore în mașină, cu pauze prin benzinării sau parcări, nu cred că sunt animale”, a mai spus edilul din Cavnic.

Vladimir Petruț a precizat că filiala PSD din Cavnic nu va participa cu niciun membru la miting.

”Nu suntem o organizație oarecare, la alegerile din 2016, orașul Cavnic a obținut cel mai mare procent al PSD din județul Maramureș, 72% la alegerile locale. Până în 2016, PSD nu a câștigat niciodată Primăria Cavnic, eu am câștigat atunci prima oară alegerile locale”.