(Last Updated On: June 12, 2018)

În următoarele zile temperaturile din mai multe zone din țară vor fi caniculare.

În Capitală, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în ușoară creștere și disconfort termic în accentuare. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, informează libertatea.ro.

Meteo România. Temperaturi în prag de caniculă zilele următoare, în mai multe zone din țară 1

La noapte, vremea va fi în general instabilă în regiunile nord-vestice și în zonele montane, astfel că vor fi înnorări accentuate și local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat ploile vor fi torențiale, cu precădere în Maramureș și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

Marți, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în creștere în mare parte din țară și disconfort termic în accentuare cu precădere în vest și sud-vest, unde ITU ar putea atinge și depăși izolat pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

La București, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi în ușoară creștere și disconfort termic în accentuare. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Mircuri, în vestul, sud-vestul, nordul și parțial centrul țării, precum și la munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse, izolat torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și punctiform căderi de grindină.

În București, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar în partea a doua a zilei probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere. Vântul va sufla slab până la moderat.

Joi, 14 iunie, în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere față de intervalul anterior. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 20 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după orele amiezii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Vineri, vremea va fi în continuare instabilă în jumătatea de vest a țării, unde se vor semnala averse, izolat torențiale, însoțite de descărcări electrice, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.