(Last Updated On: June 21, 2018)

Înalta Curte de Justiție a pronunțat joi seara sentințele în cazul angajărilot fictive din Teleorman.
Jurnalistul Stoica Ionel: „Fosta sefa DGASPC: Alesu Floarea, unanimitate: abuz in serviciu-1 an si 6 luni. Anuleaza condamnarea Cu suspendare intr-un alt dosar si va executa 3 ani de inchisoare si un spor de 7 luni. Condamnarea: 3 ani, 7 luni di 20 de zile

Rodica milos: 3 ani de inchisoare cu suspendare oentru abuz in serviciu. Decizia data innmajoritate
Olguta Sefu: 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; 1 an inchisoare pentru fals intelectual. Contopeste pedepsele: 3 ani inchisoare cu suspendare. Decizia data in majoritateLiviu Dragnea CONDAMNAT! Pedeapsa judecătorilor dată joi seara 1

Ionel Marineci : 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Cu opinie separata pt retinerea circumstantelor atenuante
Valentina Marinca:  3 ani de inchisoare cu suspendare

Bombonica Prodan, fosta soție a lui Liviu Dragnea: Bombonica Prodana, in majoritate: inceteaza procesul penal pt abuz in serviciu. Aplica sanctiunra amenzii de 1.000 de lei. Cu opinie separata in sensul achitari (A plătit prejudiciul în timpul procesului)

Constantin Claudiu Balaban, cu majoritate: 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; 1 an inchisoare pentru fals intelectual. Dupa contopire: 3 ani inchisoare cu suspendare. Cu op separata in sensul achitarii pentru abuz in serviciu si circumstante atenuante pt fals intelectual.

Gheorghe Nicusor, in majoritate: 3 luni pentru fals intelectual, 1 an pt abuz in serviciu. Dupa contopire: 1 an de inchisoare cu suspendare. Cu op separata in sensul achitarii pentru abuz in serviciu

Anisia Niculina Stoica, una dintre secretarele PSD angajate la DGASPC Teleorman care a recunoscut: in unanimitate- 3 luni inchisoare pentru complicitate la fals, in majoritate- 1 an inchisoare pentru complicitate la abuz. Dupa contopire: 1 an de inchisoare cu suspendare . Cu op separata in sensul achitarii pt complicitate la abuz in serviciu

Liviu Dragnea: achitat pentru fals intelectual sub forma instigării, condamnare pentru abuz 3 ani și 6 luni, anulează suspendarea din dosarul Referendumului și se contopește. Liviu Dreagnea va executa 3 ani și 6 luni”.

Procurorii îl acuză pe Liviu Dragnea că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu, informează Digi 24.

Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare. Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzaţia care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracţiune doar de la 200.000 de euro în sus.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat deja de trei ori decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care DNA a cerut condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual.

Amânarea a fost decisă pe același motiv că părțile au depus concluziile prea târziu.

În același dosar, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul Referendumul. În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu.

În 15 mai, când au avut loc pledoariile finale la ICC, Liviu Dragnea a spus că şi-a afirmat „cu tărie” nevinovăţia pentru că nu a comis niciuna dintre faptele „pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu”. Întrebat ce părere are despre pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare solicitată de procurori, Dragnea a spus: „DNA-ul pentru mine vrea pe viaţă”.

„Pentru noi cei care suntem târâţi în aceast proces este o experienţă de viaţă pe care nu şi-o doreşte nimeni şi pe care nu o doreşti nici la duşmani. Sunt oameni care au fost acolo în sală şi care au vieţile distruse, au psihicul distrus”, a spus Liviu Dragnea.