(Last Updated On: June 19, 2018)

O frumoasă poveste din România, cu oameni buni a fost povestită pe Facebook de Lili Neagu.

Lili Neagu: „Acum o luna si putin plecam intr-un bine meritat concediu, nestiind ca experienta aceasta urma sa ne schimbe cumva esenta firii. Planuiam un tur moto, prin tot arcul carpatic (caci avem o Românie superba si unica…pacat ca e locuita).

Lili Neagu: „Acum o luna si putin plecam intr-un bine meritat concediu, nestiind ca experienta aceasta urma sa ne schimbe cumva esenta firii ... Mai tarziu aveam sa inteleg ca mi s-a dat cea mai frumoasa lectie de viata! Am intalnit cei mai...” 1

Prima oprire la Sibiu, universul ne face “cadou” o pana urata…oamenii locului draguti ne-au ajutat sa rezolvam problema rapid. Am zis gata! Acum sa ne continuam drumul. Au urmat opriri la Targul Mures si Cluj.

Intr-un final am ajuns in superbii Munti Apuseni, loc in care mi-a fost frica sa clipesc prea des pentru a nu scapa ceva din frumusetile locale. Am respirat aerul curat si mireasma brazilor falnici pana plamanii mi-au luat-o razna.

Imi țopaia sufletul de incantare (nestiind ca in 2 zile avea sa bubuie de fericire). Era obligatoriu sa ramanem peste noapte la Arieșeni, nu puteam rata asa ceva. In zorii zilei plecam din nou la drum… nestiind ca universul urma sa se joace din nou cu noi.

Oprim sa facem plinul motocicletei intr-un satuc numit Nucet moment in care “furia albastra” (Yamaha noastra) ne abandoneaza. O defectiune majora facea imposibila continuarea drumului. Ma vad intr-o benzinarie in creierii muntilor, imi vad iubitul debusolat calculand timpul( habar nu aveam de ce) si intreb (suparata fiind) divinitatea daca mai are multe “surprize” fabuloase pentru noi.

Mai tarziu aveam sa inteleg ca mi s-a dat cea mai frumoasa lectie de viata! Am intalnit cei mai buni oameni din Ștei, oameni care ne-au oferit tot ce au putut si tot ce au avut dar mai ales bunatate sufleteasca.

Sa vezi cum oamenii se mobilizeaza sa repare motocicleta turistilor din Constanta in timp record pentru ca nebunul ala de motociclist sa ajunga fix in data de 12 mai la Tunelul Dragostei sa isi schimbe viata si sa o schimbe si pe a mea(si am zis DA!).

Am primit cea mai frumoasa lectie de viata. Speranta ca binele va invinge raul a renascut datorita oamenilor din Apuseni. Va multumim oameni din Ștei, va iubim, va pastram etalon pentru tot ce e frumos in sufletele noastre si ne este rusine ca facem parte dintr-o lume rece si rea fata de cea a voastra”.