(Last Updated On: June 13, 2018)

Statul român se află în accentuat proces de disoluție prin politicienii condamnați penali care o conduc dar și „analfabeților funcționali” puși în funcții de conducere.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nivelul ridicat al analfabetismul funcţional din România se reflectă inclusiv în ”înaltele sfere ale politicii româneşti”.

Șeful statului a avertizat că România se confruntă cu o problemă serioasă în ceea ce privește educația, în condițiile în care, în prezent, există un nivel de 42 % de analfabeți funcțional, adică persoane care știu să scrie și să citească, dar nu înțeleg unii termeni, informează Stirile Pro Tv.

Klaus Iohannis și Veronica Dăncilă. Președintele îngrijorat din cauza analfabetismului funcțional: ”Douăzeci douăzeci, cum se mai spune” 1

“Sistemul educaţional trebuie să aibă capacitatea de a face o diferenţă reală în nivelul de cunoştinţe ale copiilor, nu doar să bifeze un număr de ani petrecuţi pe băncile şcolii.

Aceasta este o lecţie care se aplică şi României, în condiţiile în care un studiu din 2016 ne avertizează că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcţional de 42 de procente care se reflectă foarte vizibil şi în înaltele sfere ale politicii româneşti”, a declarat Iohannis, la lansarea raportului “World Development Report 2018: Learning to Realize Education’s Promise”, care a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”

Președintele a mai spus că efectele acestei situații se vede inclusiv în politica românească – făcând aluzie la gafele premierului Viorica Dăncilă.

”Drept rezultat, continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020 sau douăzeci douăzeci, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii timpurie a școlii cu o cifră de peste 18 %.” – a spus președintele României.

În aprilie, premierul Viorica Dăncilă a ajuns ținta ironiilor pe Facebook, după ce a pronunțat greșit ”anul 2020”