(Last Updated On: June 12, 2018)

Cum a fost atmosfera de pe Arena Națională povestește chiar un participant la eveniment. Momentul huiduielilor și reacți Simonei Halep.

 Ion-Daniel Conțescu: „Mi-am propus să scriu rar pe FB, îmi fac de cap doar la evenimente importante. Iar aseară a fost un astfel de moment. Am fost prezent, iată ce am priceput:

Huiduieli Gabriela Firea. Ion-Daniel Conțescu: „Am fost prezent, iată ce am priceput: Simona Halep n-a privit-o în ochi pe Firea, nu i-a strâns mâna, nu i-a zâmbit ... Halep nu a fost înjurată și nu s-a simțit agresată niciun moment de oamenii din tribună, cum susțin unii pesediști, ba chiar fata ...” 1

@ Am întâlnit o lume frumoasă rău pe stadion, îmi place cum se trăiește în statul paralel. Primul impact: părinți cu copii de mână, cu cățel, cu ce animale are fiecare pe-acasă.

Când a trebuit să cobor din tribună pe gazon, pe traseu i-am deranjat pe oamenii așezați pe scări (n-a fost vina lor că au stat acolo, ci exclusiv a organizatorilor, care, neștiind la ce să se aștepte, au direcționat doar spre intrarea de la tribuna oficială, abia apoi către celelalte căi de acces).

M-am scuzat, iar la schimb n-am primit vreo privire chiorâșă sau cuvinte obraznice, doar ”Vă rog”, ”Poftiți”, ”Nicio problemă”. (…)

@ Halep nu a fost înjurată și nu s-a simțit agresată niciun moment de oamenii din tribună, cum susțin unii pesediști, ba chiar fata nu știa ce să mai facă pe scenă, după terminarea momentelor festive, ca să-și prelungească șederea (ar fi fost nimerit un tur al sfertului de stadion ocupat cu suporteri).

Cine studiază comunicarea non-verbală pricepe totul din prima. Simona n-a privit-o în ochi pe Firea, nu i-a strâns mâna, nu i-a zâmbit, vă rog să observați din imagini cum se delimitează de ea.

Momentele au fost clar, dar clar, despărțite: aplauzele furtunoase și scandările însuflețite pentru Halep au început când s-au terminat fluierăturile și huiduiele pentru primăriță. N-a existat pic de confuzie, din acest punct de vedere.

@ N-a fost publicul de la fotbal. Scandarea ”Si-mo-na”, ”Si-mo-na” ar fi fost ușor înlocuită de ultași cu o strigătură profesionistă, în care și-ar fi găsit loc numele de familie al numitei. Așadar, nimic premedidat, nimic comandat din umbră;

@ Aplaudat a fost și Ilie Năstase. Fericit că oamenii i-au apreciat jumătatea bună (l-au primit ca pe o fostă glorie, și nu ca pe un golănaș care nu respectă legi și norme de conduită), ”Nasty” i-a felicitat pe oamenii din tribune.

La fel de bine s-a simțit și Stere Halep, care zâmbea pe margine și făcea poze cu toată lumea.
A fost ce trebuia și mai mult decât atât!”