(Last Updated On: June 13, 2018)

Legile din România parcă sunt modificate în favoarea infractorilor. Unul dintre cei şapte tineri din Vaslui, care au sechestrat şi agresat o tânără de 18 ani, a fost eliberat condiţionat marți. Acesta a ispăşit aproape trei ani şi jumătate din condamnarea de şase ani pe care a primit-o pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate.

Legea recursului compensatoriu şi buna purtare i-au scăzut tânărului mai mult de şase luni din pedeapsă, potrivit Digi 24.

Este corect? Unul dintre cei 7 violatori din Vaslui, eliberat în baza legii modificate de PSD. A făcut doar 3 ani din condamnarea de 6 1

El şi-a recunoscut faptele, comise în noiembrie 2014. Atunci, cei şapte tineri au sechestrat-o şi agresat-o sexual pe fata de 18 ani, în timp ce aceasta se întorcea de la şcoală.

Toţi au primit pedepse cu închisoarea, între 6 şi 10 ani.

Până la data la care se împlineşte termenul integral al pedepsei, Alin Rotaru trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vaslui; să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

După expirarea termenului, Alin Rotaru are interzis dreptul de a comunica cu victima, cu părinţii acesteia, de a se apropia de aceştia, de locuinţa victimei şi a părinţilor acesteia, pentru o perioadă de 2 ani.

În prima zi de intrare în vigoare a legii recursului compensatoriu au fost eliberați 184 de hoți, 135 de tâlhari, 33 de criminali și 47 de violatori, potrivit Digi 24, care citează o statistică a Administrației Naționale a Penitenciarelor.