(Last Updated On: June 21, 2018)

Dan Tanasa îi critică pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru faptul că nu fac nimic pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Dan Tanasa: „O siglă. Atât au făcut Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Atât au putut ei. Alții au murit ca să facă țara asta așa cum e ea acum, țara în care Dragnea și Tăriceanu sunt demnitari. Dragnea și Tăriceanu atât au putut să facă pentru țara asta. O siglă”.

Dan Tanasa: „O siglă. Atât au făcut Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Atât au putut ei. Alții au murit ca să facă țara asta așa cum e ea acum, țara în care Dragnea și Tăriceanu sunt demnitari. Dragnea și Tăriceanu atât au ...” 1

Liviu Dragnea și Tăriceanu au fost ocupați de la câștigarea alegerilor cu modificarea Legilor Justiției și cu dosarele din instanță în care sunt judecați.

De exemplu, Liviu Dragnea așteaptă joi o sentință în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu, informează Digi 24.

Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare. Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzaţia care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracţiune doar de la 200.000 de euro în sus.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat deja de trei ori decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care DNA a cerut condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual.

Amânarea a fost decisă pe același motiv că părțile au depus concluziile prea târziu.

În același dosar, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul Referendumul. În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu.

În 15 mai, când au avut loc pledoariile finale la ICC, Liviu Dragnea a spus că şi-a afirmat „cu tărie” nevinovăţia pentru că nu a comis niciuna dintre faptele „pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu”. Întrebat ce părere are despre pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare solicitată de procurori, Dragnea a spus: „DNA-ul pentru mine vrea pe viaţă”.

„Pentru noi cei care suntem târâţi în aceast proces este o experienţă de viaţă pe care nu şi-o doreşte nimeni şi pe care nu o doreşti nici la duşmani. Sunt oameni care au fost acolo în sală şi care au vieţile distruse, au psihicul distrus”, a spus Liviu Dragnea.