(Last Updated On: June 18, 2018)

Codin Maticiuc explică de ce nu poate distribui toate cazurile de oameni bolnavi care îi cer ajutorul.

Pe Facebook, Codin Maticiuc a scris: „Cel mai greu lucru din lume. Am fost întrebat de curand daca nu mi-e greu sa răspund tuturor pe aici, atat in privat cat si la commenturi. Inclusiv celor care ma injura. Nu mi-e deloc. O fac cu placere si daca am reusit ceva cu pagina asta este doar datorită vouă, a celor de aici.

Codin Maticiuc:  „Primesc zilnic in medie douăzeci de mesaje de la oameni care-mi cer ajutorul. Majoritatea nu cer decat un share. Si eu NU POT sa le dau. Si asta ma macină zilnic. Ma mâhnește pana la lacrimi.  De ce nu pot? 1 pagina asta ar deveni ...” 1

Va spun insa care este cel mai greu lucru din lume. Primesc zilnic in medie douăzeci de mesaje de la oameni care-mi cer ajutorul. Majoritatea nu cer decat un share. Si eu NU POT sa le dau. Si asta ma macină zilnic. Ma mâhnește pana la lacrimi.

De ce nu pot? 1 pagina asta ar deveni 90% socială si credeți-ma ca nu ar mai avea reach. 2 daca nu ma limitez la un caz social, maxim doua, lunar nu as mai avea rezultate deloc si asta ar fi si mai rau. 3 verific personal fiecare caz ca sa nu va pun pe voi sa donați pentru cine stie ce escroc.

20 de mesaje pe zi. 20 de mesaje citite deja de mine cu degetul pe diagonala pentru a ma proteja. Sa n-o iau razna total. Sa nu intru in depresie. 20 de cazuri de cancer, boli incurabile la copii, batrani amărâți, nevoie de sange, oameni săraci in situații disperate.

Asta e cel mai greu lucru din lume. Sa triezi. Pe asta il ajut, pe asta il las in voia Domnului. Nu mai pot, credeți-ma. O perioada doar citeam si nu răspundeam. De ceva vreme scriu atat: “nu pot” si mor pe interior. Fiecare probabil se gândește ca nu mi-a cerut mare lucru, doar un share. Si asa e! Dar nu pot.

Acum o luna sau doua mi-a scris cineva sa ajut un copil cu cancer. N-am raspuns. Mi-a scris apoi săptămana trecută: “nu mai e nevoie, a decedat”. Nu mai pot, oameni buni.

De la băiatul care nu mai poate un sincer “va rog sa ma iertati” pentru toti cei pe care i-am dezamagit.

PS: As vrea ca acest mesaj sa ajungă la cat mai mulți. Poate ma vor înțelege. Asa ca am sa-l repostez. Si daca m-ati inteles va rog sa dați share, poate asa ma vor înțelege si altii. Multumesc si imi pare rau inca o data ca nu pot mai mult.