(Last Updated On: December 24, 2018)

O bucureșteancă a ales să plece din București într-un oraș din Ardeal, unde se simte liberă.

Pe Facebook, Mihaela Miroiu a scris: „Din martie sunt cetățeana de liberă voință a acestui oraș.
Aici vor merge taxele și impozitele mele. De ce am ales Sibiul, după 44 de ani de București? Fiindcă mă simt bine în bun simț, lipsă de ostentație, seriozitate, activism civic și cultural. Este un oraș colonizat de cultură, istorie și natură.

A renunțat la București pentru un oraș din Ardeal! Mihaela Miroiu: „Orașul nu e copleșit de scandaluri de corupție, nici de mizerie morală și materială. Dacă vreți să vedeți cum putem trăi chiar și în România, deschideți pagina primăriei. Da. Se poate...” 1 A renunțat la București pentru un oraș din Ardeal! Mihaela Miroiu: „Orașul nu e copleșit de scandaluri de corupție, nici de mizerie morală și materială. Dacă vreți să vedeți cum putem trăi chiar și în România, deschideți pagina primăriei. Da. Se poate...” 2 A renunțat la București pentru un oraș din Ardeal! Mihaela Miroiu: „Orașul nu e copleșit de scandaluri de corupție, nici de mizerie morală și materială. Dacă vreți să vedeți cum putem trăi chiar și în România, deschideți pagina primăriei. Da. Se poate...” 3

(foto: Dana Russell)

Aici “Firea” e cu totul alfel. Are o primară femeie, Astrid Fodor, o președintă a Consiliului județean, Daniela Cîmpean, o prefectă, Adela Maria Munteanu.

Sibiul nu e copleșit de scandaluri de corupție, nici de mizerie morală și materială. Dacă vreți să vedeți cum putem trăi chiar și în România, deschideți pagina primăriei. Da. Se poate.

A renunțat la București pentru un oraș din Ardeal! Mihaela Miroiu: „Orașul nu e copleșit de scandaluri de corupție, nici de mizerie morală și materială. Dacă vreți să vedeți cum putem trăi chiar și în România, deschideți pagina primăriei. Da. Se poate...” 4 A renunțat la București pentru un oraș din Ardeal! Mihaela Miroiu: „Orașul nu e copleșit de scandaluri de corupție, nici de mizerie morală și materială. Dacă vreți să vedeți cum putem trăi chiar și în România, deschideți pagina primăriei. Da. Se poate...” 5 A renunțat la București pentru un oraș din Ardeal! Mihaela Miroiu: „Orașul nu e copleșit de scandaluri de corupție, nici de mizerie morală și materială. Dacă vreți să vedeți cum putem trăi chiar și în România, deschideți pagina primăriei. Da. Se poate...” 6 A renunțat la București pentru un oraș din Ardeal! Mihaela Miroiu: „Orașul nu e copleșit de scandaluri de corupție, nici de mizerie morală și materială. Dacă vreți să vedeți cum putem trăi chiar și în România, deschideți pagina primăriei. Da. Se poate...” 7

PS. Lucrez încă în București. Dar libertatea mea e aici.”