(Last Updated On: June 3, 2018)

Vacanta Piatra Craiului. Amatorii de plimbări în natură sunt invitați și în aceatsă vară pe traseele turistice din Piatra Craiului, Brașov. Echipați corespunzător puteți ajunge în adevărate locuri sălbatice.

George Soare: Plaiul Foii – Ceardacul Stanciului. Un traseu clasic din Piatra Craiului, strabatut de multe ori, dar de fiecare data cu aceeasi placere.


MONUMENTE ALE NATURII din Piatra Craiului (Flora)
Garofiţa Pietrei Craiului. Este specifică masivului şi unică în lume.

Floarea de colt. Originară din Asia Centrală, înfloreşte în lunile iulie-august. În prezent floarea de colţ se află într-un proces lent de dispariţie


Ghinţura galbenă. Erbacee ce trăieşte în jur de 80 ani. Înfloreşte în iunie – august.

Bulbucii. Plantă ierboasă, înfloreşte în mai – iunie, cu flori galbene.


Sângele-voinicului. Plantă perenă, cu flori de culoare roz şi emanând un parfum de vanilie. Înfloreşte din mai până în iulie.

Tisa. Arbore ce atinge înălţimi de maxim 25 m. Are o viaţă de 2000 – 3000 de ani. (Vacanta Piatra Craiului)

Smirdarul. Arbust cu o înălţime maximă de 50 cm. Are flori de culoare purpurie, adunate în inflorescenţe. Înfloreşte în iunie – iulie.

Badescu Gheorghe: Cabana Curmatura Piatra Craiului


Detalii despre cabana:
– 46 locuri (in cabana si anexa)
– Cabana: camere cu 2, 3, 11, 12 locuri
– Anexa: 2 camere cu 4 locuri, 1 camera cu 10 locuri
– Bufet si restaurant (slow food, NU fast food)

– Apa de la izvor, curent electric (generator)
– Program sala de mese: 07.00 – 23.00 (dupa ora 23.00 sala de mese se inchide ! ), potrivit cabana-curmatura.ro


Drumuri de acces
Din Zarnesti (alt. 722 m) se urmeaza soseaua locala de pe Valea Raului Mare ce duce spre comuna Magura, pana la Fantana lui Botorog (alt. 820 m). In continuare poteca amrcata cu banda galbena prin Poiana Zanoaga (alt. 1314 m) pana la cabana. Durata 3 – 4 ore. (Vacanta Piatra Craiului)

Din Zarnesti, pe drum marcat cu banda albastra ce urca de-a coasta pe sub Piatra Mica pana la Valea Crapaturii si apoi pe poteca marcata cu banda galbena ce urca pe aceasta vale pana in Saua Crapatura (alt. 1601 m) de unde se coboara la cabana. Durata cca. 4 ore.

Situata in Masivul Piatra Craiului, sub curmatura dintre Piatra Mica si Varful Turnul Pietrei Mari, cabana Curmatura este o importanta baza turistica servind ca loc de popas drumetilor care strabat potecile de pe Piatra Mica si creasta nordica a Pietrei Craiului.