(Last Updated On: June 19, 2018)

Opoziția acuză PSD că a transformat România în raiul infractorilor doar pentru ca Liviu Dragnea și Tăriceanu să scape de dosare. Unul dintre acestea permite ca o persoană condamnată definitiv să ceară rejudecarea dosarului dacă hotărârea de condamnare nu a fost scrisă şi semnată de judecătorul care a soluţionat cauza.

În dosarul “Referendumul”, în care Liviu Dragnea are o condamnare definitivă, unul dintre cei 5 judecători a plecat la Curtea Constituţională şi nu a mai putut semna motivarea condamnării lui Dragnea. Cu toate acestea, ceilalţi 4 au semnat-o.

EXPLICAȚII Cum sunt AVANTAJAȚI Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu de modificările Codului de procedură penală făcute de PSD luni noapte 1

Un alt articol modificat de PSD ALDE spune că judecătorii nu pot condamna o persoană doar pe baza declaraţiilor date de martori, ofiţeri sub acoperire sau chiar a inculpatului. Or procesul în care Bombonica Prodana şi Liviu Dragnea sunt judecaţi, se bazează pe declaraţiile martorilor care spun că două angajate de la Asistenţa Socială Teleorman, primeau salariul de la direcţie, dar în realitate, lucrau pentru filala PSD Alexandria, informează Stirile Pro Tv, preluat de stiripesurse.ro.

O altă schimbare l-ar avantaja pe şeful Senatului, Calin Popescu-Tăriceanu, spun cei din opoziţie. Instanţa de apel nu poate schimba decizia primului complet de judecători, dacă aceştia au decis ca inculpatul este nevinovat şi dacă nu mai apar probe noi.

Preşedintele camerei superioare a Parlamentului ar putea să ceară ca procesul în care a fost găsit nevinovat de mărturie mincinoasă în prima instanţă, să nu mai continue în apel, aşa cum a solicitat procurorul.

Dan Barna, deputat USR: „Le-am spus celor de la PSD, ALDE, UDMR ce au votat azi. Ca să nu poată să spună mâine că nu ei sunt vinovați pentru că România a devenit un rai al infractorilor.
De astăzi, cei care ne fură banii nu vor mai putea fi arestați, vor pleca în Brazilia și Costa Rica! Prin votul PSD, ALDE și UDMR.

USR va repara modificările la Codul de Procedură Penală, votat acum de această majoritate ticăloasă, vom anula acele articole care favorizează infractorii!
Semnează acum #fărăpenali! Descarcă formularul de pe farapenali.ro, completează-l împreună cu familia, prietenii și vecinii și adu-l la corturile #fărăpenali sau la sediile USR”