(Last Updated On: June 14, 2018)

Tudor Chirilă a comentat noile modificări la Codurile Penale care avantajează infractorii.
Cu 74 de voturi pentru și 28 împotrivă, senatorii au adoptat miercuri noile modificări făcute de comisia specială privind legile justiției la Codul de Procedură Penală. PNL și USR au votat împotriva proiectului de lege propus și susținut de PSD.

Unul dintre cele mai controversate amendamente prevede că rejudecarea dosarului se poate cere dacă judecătorul nu a semnat/redactat decizia. Opoziția semnalează faptul că această prevedere ar fi dedicată liderului PSD pentru că îi va putea permite să ceară rejudecarea dosarului referendumului, informează Hotnews.ro.

Tudor Chirilă: „România, plai de dor, de azi tara hotilor.  Om cinstit sau muncitor la mana smecherilor.  Pe scurt, de azi platim taxe nu pentru ca banii nostri sa se transforme in autostrazi, spitale sau educatie, de care sa beneficiem cu totii, ci ca sa ...” 1

Tudor Chirilă: Romania, plai de dor, de azi tara hotilor.  Om cinstit sau muncitor la mana smecherilor.

Pe scurt, de azi platim taxe nu pentru ca banii nostri sa se transforme in autostrazi, spitale sau educatie, de care sa beneficiem cu totii, ci ca sa umplem buzunarele infractorilor si mafiei politice.

Paradoxul de la mitingul PSD este ca unor oameni saraci, amarati, nefericiti si manipulati li se adresau niste indivizi care nu pot sa-si justifice averile de milioane de euro. Asta patim pentru ca am stat acasa”.

Proiectul de lege merge spre dezbatere la Camera Deputaților care este și forul decizional în acest caz.

În cadrul dezbaterilor opoziția PNL și USR s-au opus proiectului de lege acuzând PSD că a operat modificările cu dedicație pentru Liviu Dragnea.

Eugen Dircă USR: “Ce s-a întâmplat în comisia specială excede cu mult transpunerea Directivei europene. (…) Tot ce s-a prezentat ascunde adevărata ţintă controlul asupra justiţiei. Comisia specială a mimat tot timpul dezbaterea pretinzând că ţine cont de părerile tuturor factorilor (…)

Fostele soții sau actualele amante ale infractorilor nu pot fi audiate în calitate de martori în dosarele penale. Este regretabil ca aceste modificări să oprească actul de justiție. Vă invit să respingeți acest proiect legislativ și să ne uităm mai atent asupra acestui proiect de lege”.

Alina Gorghiu, senator PNL : Mi-aș fi dorit ca la acestă ședință să vin în fața dvs și să vă spun că noile modificări au abordat o viziune corectă și europeană însă așteptările mele în ceea ce vă privește au supraevaluate, am avut așteptări mult prea mari.

Obiectivul PSD a fost să aducă procurorii în curtea la Dragnea. Dacă până acum Codul Penal avea în centru victima, prin aceste modificări infractorul va sta in centru politicii penale, se va vorbi exclusiv despre infractor si nu despre victimă.

Să fie dragi colegi o simplă coincidență faptul că modificările efectuate vizează chiar dosarul referndumului domnului Dragnea. A naibii coincidență(…) Nu vă încearcă niciun sentiment de jenă când știți că legiferați doar pentru o singură persoană?”.