(Last Updated On: June 19, 2018)

Joi, Liviu Dragnea ar trebui să-și primească sentința în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Jurnalistul Ion Cristoiu arată că liberalii fac un joc periculos, pentru că o moțiune de cenzură care pică la diferență mare de vot reprezintă o catastrofă pentru un partid de opoziție. De aceea, Cristoiu arată că PNL a primit garanții de la Cotroceni că această moțiune are șanse reale să treacă și se întreabă dacă, nu cumva, PNL mizează pe o condamnare a lui Liviu Dragnea.

”PNL a anunțat că va depune o Moțiune de cenzură pe 20 iunie 2018. Un astfel de gest poate fi dezastruos pentru PNL dacă Moțiunea cade. În astfel de situații, decît să riști confirmarea publică a adevărului că stai catastrofal în Parlament, e preferabil să nu depui Moțiune de cenzură.

Liviu Dragnea, condamnat?! Ion Cristoiu, ipoteză INCENDIARĂ: PNL a primit garanții de la Cotroceni că trece moțiunea de cenzură 1

Unui meci pierdut la scor e de preferat să nu provoci meciul și să ții galeria în legănarea iluziei că ești mare și tare. Avînd în vedere că PNL se consultă cu Cotroceniul în deciziile majore, înseamnă că Ludovic Orban a fost asigurat că moțiunea are șanse să treacă.

Ea va fi depusă pe 20 iunie 2018. De votat va fi votată mai tîrziu. După pronunțarea sentinței în cazul Liviu Dragnea. Să se bazeze PNL pe un scenariu legat de condamnarea lui Liviu Dragnea?”, arată Ion Cristoiu, pe blogul personal preluat de stiripesurse.ro.

În altă ordinde de idei, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell chiar dacă despre americani cei de la PSD se referă ca la Înalta Poartă.

Întâlnirea dintre cei doi ar fi avut un caracter informal, iar biroul de presă al ambasadei SUA a refuzat să facă public conținutul discuției dintre cei doi, spun cei de la G4Media.

Mitchell se află luni şi marţi în România, având programate întâlniri cu oficiali, dar şi cu analişti independenţi.

Într-un discurs susținut la Facultatea de Drept a Universității București, el a lăudat instituțiile anticorupție și sistemul judiciar din România.

„SUA sunt alături de voi la fiecare pas. Aș vrea să ne gândim cât de departe a ajuns România. Acum 30 ani era printre cele mai sărace state din Europa, românii aveau 100 de dolari pe lună și multe zone erau neelectrificate.

Acum, România este parte din UE, economia României este printre cele mai dinamice. România a construit un sistem judiciar puternic și instituții anticorupție la care victimele comunismului nici măcar nu puteau sa viseze”, a declarat Wess Mitchell.

Wess Mitchell a preluat funcţia în octombrie 2017, anterior, el deţinând funcţia de preşedinte al Center for European Policy Analysis (CEPA).