1 milion de români din străinătate sunt chemați în țară la un mega-protest!

Mai în glumă, mai în serios, un miting de amploare împotriva Guvernului se organizează zilele acestea pentru luna august. La acest miting sunt așteptați în Capitală în jur de un milion de români, mulți dintre ei din Diaspora.

Mesajul postat de mai mulți români din diaspora pe 9 și 10 iunie ”haideți să ne adunăm în august peste un milion din diaspora și să dăm jos acest guvern de hoți” a devenit în scurt timp viral fiind distribuit de mii de ori. Pornind de la acesta s-au organizat mai multe pagini și evenimente pe Facebook, în care este promovat acest miting din București, informează libertatea.ro

1 milion de români din străinătate sunt chemați în țară la un mega-protest! 1

În ceea ce privește data viitorului miting, aceasta ar putea fi 10 august, așa cum promovează pagina ”Pe 10 august toată România vine la București! Jos Guvernul.

Există, însă, și varianta 18 august. Pentru această dată a fost creată pagina ”Help România 18 august 2018”.

Cele două pagini au fost intens promovate atât pe grupurile românilor din diaspora, cât și pe paginile asociate cu mișcarea #rezist din România. ”Românii din Diaspora vin la București să dea jos Guvernul și anunță un miting de un milion de oameni în luna august.

Conform mesajului postat în mediul online, se dorește crearea unui miting cu un milion de românii din străinătate care să participe la un mega protest împotriva Guvernului.

Protestul ar urma sa aibă loc în luna august, atunci când majoritatea Românilor se întorc în vacanță în România, după cum notează site-ul stiridiaspora.ro.

În doar câteva ore, doar pe grupul din Marea Britanie, postarea a strâns aproximativ 10 000 de share-uri și numeroase reacții”, se arată pe pagina ”Ieșiți în stradă dacă vă pasă”.