(Last Updated On: May 15, 2018)

Premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă, face România de râs atât în țară cât și în străinătate. Fostul premier Victor Ponta o sfătuiește să renunțe la vizitele externe, până când se pregătește.

Pe Facebook, fostul premier Victor Ponta a scris: „Fac un apel la “responsabilitatea” Doamnei Dancila si o rog cu toata buna credinta : nu mai mergeti ( o perioada macar ) in vizite in strainatate!!!

Victor Ponta: „Atunci cand Doamna Dancila este pusa in situatii umilitoare pe plan international nu imi vin sa rad deloc - pur si simplu ma rusinez si imi pare rau. cred ca este o victima a manipularii si paranoiei unui om care o santajeaza cu faptul ca a ...” 1

Un prim ministru are suficient de multa treaba in tara / un prim ministru merge in vizite externe doar daca este bine pregatit, daca are obiective concrete si vine cu rezultate concrete ( nu ca sa se faca turism pe banii Guvernului, poze cu personalitati si nici shopping cu consilierele) / un prim ministru care nu stapaneste suficient de bine o limba straina nu vorbeste altfel decat avand alaturi un translator profesionist.

Am mers in multe vizite externe si am participat la multe evenimente internationale / am dat interviuri live la cele mai mari posturi de televiziune din lume cu jurnalisti agresivi pe teme extrem de dificile – desi am fost pregatit ani de zile inainte de ocuparea functiei pentru aceste momente tot le-am considerat extrem dificile ! Cand nu esti pregatit pentru ceva trebuie sa ai mintea necesara sa eviti!

In intalnirile mele internationale multi interlocutori isi aminteau cu cu placere de Adrian Nastase sau Calin Popescu Tariceanu si ma simteam mandru de acest lucru ( Emil Boc a avut acel bun simt apreciabil de a se limita la activitatea pe plan intern) /

Atunci cand Doamna Dancila este pusa in situatii umilitoare pe plan international nu imi vin sa rad deloc – pur si simplu ma rusinez si imi pare rau.

Cred inca in bunul simt al doamnei Dancila si cred ca este o victima a manipularii si paranoiei unui om care o santajeaza cu faptul ca a sprijinit-o pana acum in diverse functii politice / vreau binele Romaniei prin pastrarea prestigiului functiei de Prim Ministru – asa ca o rog sa nu mai asculte de consilieri stupizi, lacomi si egoisti si sa isi desfasoare activitatea in Romania lasand relatiile externe in sarcina Ministrului Teodor Melescanu ( care poate face acest lucru foarte bine)!

Sper sa inteleaga acest apel si sa evite in viitor sa mai fie tinta de bascalie a intregii tari – pentru binele sau si al nostru!”

Jurnalista Ionela Arcanu: „Victor Ponta, la Realitatea TV: “Am fost si eu la Sanctitatea Sa si va spun ca am fost invatat elemente de protocol pe scari, inainte sa intru, ca doar nu ne-am nascut toti invatati!”

Deci, cum era aia de la mana pan’ la gura?”