(Last Updated On: May 16, 2018)

Continuă mesajele după moartea comentatorului Cristian Țopescu.

Valentin Șerbănuț: „Când eram mic, știam că la TV e un meci mare dacă era comentat de Cristian Țopescu. Țin minte că pe scara blocului, când era un singur televizor color la ejjj de apartamente, chiar exista această întrebare: „Cine comentează, Țopescu?

Valentin Șerbănu:  „Când eram mic, știam că la TV e un meci mare dacă era comentat de Cristian Țopescu. Țin minte că pe scara blocului, când era un singur televizor color la ejjj de apartamente, chiar exista această întrebare:” 1

Tot când eram mic, nu mă consideram neapărat un fotbalist anume pe teren, ci îmi comentam, cu voce tare, în timp ce fugeam după minge, fotbalul din curtea bunicilor, fiind pe rând ba Hagi, ba Sabău, ba Petrescu, ba Răducioiu. Și când bubuiam poarta de fotbal imaginată pe poarta de tablă a curții de zăngănea toată strada, zgomotul nu era suficient până nu strigam și „Șut și GOOOOL”.

Voi trăi mereu cu acele amintiri frumoase, dar și cu imaginile unor fotbaliști imenși, așa cum îi vedeam eu în anii ’90, pe care s-ar putea să mi le fi construit chiar Cristian Țopescu.

A fost unul din puținii care au înțeles că marii sportivi au limite și ei în viața de zi cu zi, dar și că, dacă îi dezmembrăm declaraţie cu declaraţie şi scandal după scandal, noile generații nu vor mai avea modele la care să aspire.

Nici azi nu înțelegem cât de puțin important este că Hagi face dezacorduri verbale sau că Simona Halep și-a micșorat sânii. Pe cine mai inspiră azi Nadia, Năstase, Lăcătuș sau Patzaichin? Câți copii ies azi pe un teren de fotbal în fața blocului și spun că ei „sunt” Stanciu, Andone, Budescu sau Chiricheș?

Era un OM BUN, cum spune Dorin Chiotea, dar mai mult de atât, era el însuși un model care construia modele pentru generații.