(Last Updated On: May 17, 2018)

Răzvan Ursu, un elev din Constanţa, a luat medalia de aur la Olimpiada asiatică de fizică din Hanoi, Vietnam, competiție la care au participat 185 de elevi, din 25 de ţări. România este singura ţară din afara Asiei care a primit, în ultimii câţiva ani, invitaţie la acest concurs.

„Competiția a fost grea. Au fost concurenți redutabili şi subiectele au fost pe masură, destul de dificile. Dar, pe lânga concursul în sine am avut ocazia sa intracționez cu acești tineri talentați, să stabilesc prietenii foarte valoroase”, spune Răzvan Ursu, pentru digi24.ro

Un elev din România a luat aurul la Olimpiada asiatică de fizică din Hanoi, Vietnam 1

„Competiția a constat din două probe, fiecare de câte cinci ore, o probă experimentală și o probă teoretică”, explică Răzvan Ursu.

„Înseamnă încă o confirmare a potențialului de performanță a școlii noastre. O confimare a faptului că nu este o întâmplare o medalie, ci un lung șir de medalii”, a declarat Vasile Nicoară, directorul Colegiului „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Povestea de succes a lui Răzvan a început cu participarea la un concurs organizat de NASA, în clasa a V-a. De atunci, a mers în fiecare an la concursuri şi olimpiade de fizică. Mai departe, tânărul va urma cursurile unei universităţi din Germania, în domeniul ingineriei electrice şi al tehnologiei informaţiei.