(Last Updated On: May 16, 2018)

Bătaie mare pe voturile celor 3-4 milioane de români care vor să iasă la vot. Restul care nu merg la vot au preocupări mai savante exact în ziua alegerilor și nu sunt de interes pentru partide.

Iată cifrele date de Marius Pieleanu, în direct, la Antena 3, potrivit DCnews.ro:
PSD 38% (nu are mai puțin de acest procent, oricând poate ajunge la 44 – 45%)
PNL 20% (are maximum 20 de procente)

Sondaj nou. Scădere pentru PSD, creștere spectaculoasă Dacian Cioloș. Cum stau și PNL, USR și UDMR 1

ALDE între 9 – 14%, aproximativ 13%
USR 8%
UDMR 5 – 6%
Mișcarea România 100 – 6%

PMP 4 – 5%
Pro România 3 – 4%

“Datele se referă la opțiunile persoanelor cu drept de vot care trăiesc în România, fără oamenii care trăiesc în diaspora. Sunt analize de ultimă oră ale Avangarde și alte institute.

Am făcut o medie. Procentul PSD nu este mai mic de 38% și poate ajunge la 44 – 45%. PNL se află la scorul pe care l-a obținut la alegerile generale din decembrie 2016, adică 20%. Acest partid nu crește. Este posibil să crească, dar până acum nu a crescut. ALDE este undeva la 13%, nu poate fi mai mic de 9%, dar nu poate fi, deocamdată, mai mare de 14%.

Contează foarte mult prestația lui Călin Popescu Tăriceanu în creșterea partidului. (…) Cea mai creștere, dintre toate partidele, o are ALDE. Are un milion de votanți. USR nu a pierdut și nici nu a câștigat. Este la 8%. UDMR este undeva la 5 – 6%. Intră în Parlament, fără grijă! PMP este în 4 – 5%.

Dacă Băsescu rămâne președintele partidului la alegerile generale de peste doi ani este posibil să repete isprava de acum un an și jumătate. PMP este un partid centrat pe lider. Partidul lui Dacian Cioloș înregistrează un scor de 5 – 6%. Partidul Pro România este undeva la 3 – 4%”, a zis Marius Pieleanu.