(Last Updated On: May 14, 2018)

Declarație ciudată luni a Vioricăi Dăncilă care arată că nu prea știe că este premierul României.
Preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat marți dimineaţă la Cotroceni pe ministrul afacerilor externe. Şeful statului i-a solicitat să vină cu explicaţii după decizia Guvernului de a demara o analiză privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Şi, în plus, la sfârşitul săptămânii, România a blocat a declaraţie a UE de condamnare a relocării Ambasadei SUA din Israel. Premierul Viorica Dăncilă spune însă că președintele ar trebui să o sune atunci când convoacă un ministru la Cotroceni. Ulterior, șeful statului a chemat-o și pe Viorica Dăncilă, la aceeași oră, la Cotroceni.

Declarație ciudată Viorica Dăncilă, potrivit Digi 24: „Dl. Meleșcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru și bineînțeles, dacă își va da acordul primul ministru, va merge. Eu nu pot să dau acordul pentru ceva în care nu am fost întrebată”.

Sebastian Lazaroiu: PSD n-a avut niciodată un premier cum e fata asta, Dăncilă. Ea e o rușine pentru România, dar și pentru partid. Năstase și Ponta aveau anvergură, vorbeau corect românește, știau și limbi străine ...  Dar Viorica este o catastrofă umblătoare. N-am nimic cu ea, poate are suflet bun, poate o fi un om admirabil, chiar dacă mintea îi e greoaie, dar ești prim-ministră, soro...  Mi-e mai ușor să cred că ...” 1

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lazaroiu: PSD n-a avut niciodată un premier cum e fata asta, Dăncilă. Ea e o rușine pentru România, dar și pentru partid.

Năstase și Ponta aveau anvergură, vorbeau corect românește, știau și limbi străine, pricepeau mecanisme instituționale, un strop de economie…Tudose era un hâtru, dar băiat deștept, chiar dacă mai făceam noi glume cu prune și căruțași. Până și roboțelul de Grindeanu mai semăna a prim-ministru.

Dar Viorica este o catastrofă umblătoare. N-am nimic cu ea, poate are suflet bun, poate o fi un om admirabil, chiar dacă mintea îi e greoaie, dar ești prim-ministră, soro…

Mi-e mai ușor să cred că există un plan mai mare și o înțelegere urâtă între Iohannis și Dragnea ca s-o numească în așa funcție, decât să-mi imaginez că doi oameni cât de cât responsabili au pus șef al Guvernului un asemenea rebut politic.

După guvernarea asta PSD, s-au deschis cele mai periculoase precedente instituționale, iar Iohannis are aceeași responsabilitate ca Dragnea:

– să guvernezi o țară prin proxy, fie chiar și o maimuță;
– să-ți dai jos propriul guvern”.

Jurnalistul Dan Cristian Turturică: Iohannis l-a convocat pe Meleșcanu pentru discuții la Cotroceni, Dăncilă spune că Meleșcanu nu va merge dacă președintele nu o sună pe ea să-i ceară voie.

E, acum să vedem ce va face Meleșcanu. Se duce sau nu? Îl înfruntă sau nu pe Dragnea? Și mai ales ce-i va spune Tăriceanu, șeful lui, să facă. După atâta balet duplicitar, se pare că a venit vremea unor clarificări: cine cu cine joacă și cât de curajoși sunt unii securiști ”de bine”, protejați și promovați de zeci de ani deși sunt niște monumente de mediocritate. Sunt în stare de ceva atunci când li se cere să își pună piele la bătaie? Au vreun pic de coloană sau realmente nu știu decât să își așeze cât mai confortabil posterioarele în 14 luntrii?

Pentru că aici nu mai e vorba de ciocnirea unor orgolii, de luptă politică, ci de angajamente și loilaități asumate de statul român.

Actualizare: După cum unii dintre dumneavoastră ați intuit deja, Tăriceanu îi ține isonul lui Dragnea: ”Convocarea se face prin premier”

Video cu declarația ciudată a Viorică Dăncilă:

Revenim cu detalii!