(Last Updated On: May 8, 2018)

Simona Halep joacă astăzi, de la ora 15.00, al doilea meci de la Madrid, împotriva Elise Mertens, o sportivă în mare formă.

Succesul fără drept de apel cu Makarova a fost cel mai clar al Simonei în ultimele 9 luni, un lucru încurajator în perspectiva unui sezon de zgură în care jucătoarea noastră trebuie să apere peste 3.000 de puncte în clasamentul WTA.

S-a stabilit ora partidei Simona Halep - Elise Mertens, marți, în turul secund la Madrid. Numărul 1 mondial e faţă în faţă cu o adversară periculoasă 1

“A fost un meci foarte bun, am jucat bine, am început foarte bine meciul şi am continuat la fel. A fost un nivel foarte ridicat şi mă bucur că am reuşit să fac acest lucru din primul tur, pentru că primul meci din turneu este dificil mereu”, a spus Halep pentru digisport.ro

Înaintea duelului cu Haleă, Elisa Mertens a luat decizia de a se retrage din proba de dublu a turneului patronat de Ion Ţiriac. Decizia jucătoarei din Belgia a venit după ce a acuzat o infecţie gastrointestinală.

Cuplul Mertens / Schuurs urma să se dueleze cu perechea Flipkens / Ostapenko. Ultimele două vor merge automat în următoarea rundă.

Mertens se află într-o formă excelentă, pe zgură. A câştigat 13 meciuri consecutive, impunându-se la Lugano şi Rabat. Între cele două turnee, ea a punctat şi în Fed Cup, acolo unde le-a învins pe Errani şi Paolini.

“Ştiu că este o jucătoare completă, luptă până la capăt, are un joc bun pe zgură, a câştigat câteva titluri anul acesta. Va fi un meci dificil, încerc să mă concentrez numai pe jocul meu, pe persoana mea, şi să dau tot ce am mai bun în următorul meci ca să câştig”, a declarat Halep.