Liviu Dragnea, pedeapsă uriașă cerută de DNA la ultimul termen de judecată! Procurorii cer și anularea suspendării pedepsei din primul dosar!

(Last Updated On: May 15, 2018)

Se anunță zile grele pentru Liviu Dragnea. Procurorii au cerut marți 7 ani de închisoare pentru șeful PSD și suspendarea pedepsei din dosarul Referendumului.

Magistratii au declarat inchisa cercetarea judecatoreasca si procurorul DNA a sustinut o lunga pledoarie finala in care a aratat ca atat probele, cat si declaratiile martorilor si ale altor inculpati demonstreaza ca faptele au fost comise, informeză ziare.com.

Daca la inceputul pledoariei Liviu Dragnea a ascultat cu atentie ce avea de spus procurorul, nu a trecut mult pana si-a pierdut interesul si a inceput sa caute pe Internet oferte de undite si momeli pe site-uri cu profil pescaresc. In final, procuorul DNA a cerut pedepse cu executare.

Procurorul DNA isi incheie pledoaria: “Probatoriul cu privire la de cei 11 inculpati releva ca faptele de care sunt acuzati exista. Va solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii”

“Activitatea infractionala a inculpatilor a fost in masura sa afecteze si sa compromita ideea de institutie publica si functionar public”, a mai aratat DNA.

DNA a cerut condamnari cu inchisoare cu executare in cazul inculpatilor din acest dosar. In cazul celor trei inculpati care au recunoscut acuzatiile, printre care si cele doua secretare PSD, procurorul DNA a cerut reducerea cu o treime a pedepselor. “Acestia sa fie pedepsiti cu o sentinta catre minimul pedepsei”, arata DNA.

In cazul unor directori care au dat declaratii de recunoastere, au cerut pedepse catre minimul de 3 ani, pentru abuz.

In cazul Floarei Alesu, Sefu Olguta, Liviu Dragnea solicitam pedepse catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 5 luni pentru abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals intelectual. DNA cere in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni de inchisoare si anularea suspendarii din dosarul Referendumului.