(Last Updated On: May 15, 2018)

Se anunță zile grele pentru Liviu Dragnea. Procurorii au cerut marți 7 ani de închisoare pentru șeful PSD și suspendarea pedepsei din dosarul Referendumului.

Magistratii au declarat inchisa cercetarea judecatoreasca si procurorul DNA a sustinut o lunga pledoarie finala in care a aratat ca atat probele, cat si declaratiile martorilor si ale altor inculpati demonstreaza ca faptele au fost comise, informeză ziare.com.

Liviu Dragnea, pedeapsă uriașă cerută de DNA la ultimul termen de judecată! Procurorii cer și anularea suspendării pedepsei din primul dosar! 1

Daca la inceputul pledoariei Liviu Dragnea a ascultat cu atentie ce avea de spus procurorul, nu a trecut mult pana si-a pierdut interesul si a inceput sa caute pe Internet oferte de undite si momeli pe site-uri cu profil pescaresc. In final, procuorul DNA a cerut pedepse cu executare.

Procurorul DNA isi incheie pledoaria: “Probatoriul cu privire la de cei 11 inculpati releva ca faptele de care sunt acuzati exista. Va solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii”

“Activitatea infractionala a inculpatilor a fost in masura sa afecteze si sa compromita ideea de institutie publica si functionar public”, a mai aratat DNA.

DNA a cerut condamnari cu inchisoare cu executare in cazul inculpatilor din acest dosar. In cazul celor trei inculpati care au recunoscut acuzatiile, printre care si cele doua secretare PSD, procurorul DNA a cerut reducerea cu o treime a pedepselor. “Acestia sa fie pedepsiti cu o sentinta catre minimul pedepsei”, arata DNA.

In cazul unor directori care au dat declaratii de recunoastere, au cerut pedepse catre minimul de 3 ani, pentru abuz.

In cazul Floarei Alesu, Sefu Olguta, Liviu Dragnea solicitam pedepse catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 5 luni pentru abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals intelectual. DNA cere in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni de inchisoare si anularea suspendarii din dosarul Referendumului.