(Last Updated On: May 17, 2018)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat pe președintele Iohannis că nu cere Parlamentului sau Guvernului un punct de vedere înaintea reuniunilor Consiliului European la care participă.

Liviu Dragnea l-a numit pe Iohannis un „lup moralist”, în contextul participării preşedintelui la reuniunile liderilor europeni din Bulgaria, informează digi24.ro

Liviu Dragnea îl critică din nou pe Iohannis: Când merge la astfel de întâlniri, trebuie să facem analize, evaluări 1

Liviu Dragnea: „Acolo (la reuniunea Consiliului European, n.r.) se discută despre chestiuni care ţin foarte mult de economia României, de măsuri economice, de măsuri care sunt în zona guvernamentală şi unele sunt în zona parlamentară. Când preşedintele merge la astfel de întâlniri, noi începem să facem analize, evaluări, consultăm oameni cu calităţi de-astea, extrasenzoriale, cam ce spune, cam ce ar putea să spună, cam ce gândeşte. Că poate se întoarce şi trebuie să luăm nişte decizii şi noi nu ştim, că nici după ce se întoarce noi nu aflăm.

Deci este un fel de lup moralist. Dacă noţiunea de mandat pe care ar trebui să îl ceară de la înălţimea funcţiei este prea mult, ar trebui măcar o consultare. Niciun om, indiferent ce capacitate are, nu le poate şti pe toate. Şi atunci e bine să te consulţi în Guvern, în Parlament, pentru că acolo trebuie să vorbeşti ceva.”

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, care desfășoară la Sofia.

Președintele României va pleda pentru acordarea unei atenții sporite întăririi statului de drept și luptei împotriva corupției. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis se va pronunța pentru creșterea investițiilor în educație, ca unul dintre cele mai eficiente mijloace pe termen lung pentru realizarea unui spațiu comun de securitate.